Απεργία μετά το "όχι" των συντεχνιών στις προτάσεις Ντενκτάς

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» Σερντάρ Ντενκτάς πρότεινε στις συντεχνίες, στα κατεχόμενα, πάγωμα αυξήσεων και μείωση μισθών των «δημοσίων υπαλλήλων», ώστε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την κατασκευή δρόμων Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ την ίδια στιγμή, οι συντεχνίες ανακοίνωσαν ότι κατέρχονται σε γενική απεργία την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντενκτάς πρότεινε

να μην δοθούν αυξήσεις το 2017 αλλά και να υπάρξει μείωση 3% σε μισθούς άνω των 3.000 τουρκικών λιρών (περίπου 800 ευρώ). Παράλληλα, είπε ότι δεν θα αγοραστούν πολυτελή αυτοκίνητα για τους «υπουργούς».

Οι τρεις μεγάλες συντεχνίες των «δημοσίων υπαλλήλων», των δασκάλων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης ανέφεραν στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης ότι δεν θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που ανακοίνωσε η «κυβέρνηση» για τα νέα ωράρια εργασίας, ούτε θα δεχθούν μειώσεις στους μισθούς.

Αποφάσισαν να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και την απεργία μέχρι να ευθυγραμμιστούν τα κατεχόμενα με την χειμερινή ώρα.

Αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» προσπαθεί να σαμποτάρει την πρόοδο που παρατηρείται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα