Απελαύνεται από Κύπρο Ιρανός που σχεδίαζε δολοφονία Ισραηλινού επιχειρηματία

Απελαύνεται από την Κύπρο, για τρομοκρατία, Ιρανός που φέρεται να σχεδίαζε την δολοφονία Ισραηλινού επιχειρηματία.

Ο Ιρανός βρισκόταν στην Κύπρο από το 2002 ενώ το 2004 του είχε παραχωρηθεί καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.

Ο εν λόγω Ιρανός βρίσκεται στα χέρια των αρχών από τον Νοέμβριο όταν και αποφασίστηκε η απέλασή του, καθώς όπως προκύπτει

από τα στοιχεία εμπλέκεται σε πράξεις οι οποίες συνδέονται με τρομοκρατία. Το θέμα ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο Ιρανός φαίνεται να σχεδίαζε την δολοφονία ισραηλινού επιχειρηματία με κυπριακή υπηκοότητα. Η σύλληψή του έγινε κατόπιν δικαστικού εντάλματος στις 4/11 με σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε την συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τη συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και αδικήματα που αφορούν τον Περί Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Προκόπης Θουκυδίδης, έγινε ανάκληση του καθεστώτος του πολιτικού πρόσφυγα που του είχε αποδοθεί το 2004 και θα απελαθεί στην χώρα του καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι που να δικαιολογούν αυτό το καθεστώς.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» έφτασε νόμιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του το 2002, ακολούθως το 2003 υπέβαλε αίτηση πολιτικού ασύλου. Αυτή εγκρίθηκε το 2004.

Στην συνέχεια προχώρησε σε αλλαγή του ονόματός του για λόγους ασφάλειας.

Μερικά χρόνια μετά το 2009, καταχώρησε αίτηση για πολιτογράφηση ως Κύπριος πολίτης, η οποία απορρίφθηκε το 2014.

Έκανε ακολούθως προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε το 2019. Με έκθεσή της η ΚΥΠ αναφέρθηκε σε πληροφορίες πως ο αιτητής εμπλέκεται στη διακίνηση πλαστών διαβατηρίων, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να οδηγηθεί σε ποινική δίωξη, καθώς η καταγγελία είχε γίνει στα κατεχόμενα.  

Διαβάστε επίσης: Μονή Αββακούμ: Η καταγγελία για παρενόχληση, τα εμβάσματα και ο Χρυσόστομος Β'

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα