ΑΠΕ: Ανησυχία για την απόφαση για διαχειριστή συστήματος

Έντονη διαφωνία και ανησυχία για το ενδεχόμενο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού χωρίς ανεξάρτητο διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών, ο οποίος, σε σημερινή επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Μια τέτοια απόφαση, «πέραν της μη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των σχετικών Οδηγιών που αποτελούν δίκαιο της ΕΕ, θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των

επενδυτών προς το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού και θα τους αποθαρρύνει από το να επενδύσουν στην χώρα μας», προστίθεται.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι θα ήταν άδικο για το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας να οδηγηθούμε στην αποτυχία και όλες οι προσπάθειες να πέσουν στο κενό, λόγω συνδικαλιστικών πιέσεων μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Στην επιστολή του, ο Σύνδεσμος ζητά, επίσης, «ίση και δίκαιη μεταχείριση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, μέσα από την αμερόληπτη και απρόσκοπτη λειτουργία ενός ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς και Λειτουργού Αγοράς ηλεκτρισμού, που συνάμα θα διασφαλίσει και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού».

Μόνο μια φιλελευθεροποιημένη αγορά θα επιτρέψει τον ουσιαστικό διαχωρισμό των τομέων παραγωγής και προμήθειας στην αγορά ηλεκτρισμού και θα δώσει το δικαίωμα της επιλογής παρόχου ηλεκτρισμού στον Κύπριο καταναλωτή, καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα