Απάντηση Βγενόπουλου σε δημοσίευμα για δέσμευση λογαριασμών

Τον αποτροπιασμό του για την «αναίτια δυσφήμιση» που υφίσταται από δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που αναφέρονται σε δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, εκφράζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως τονίζει σε σχετική απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Λαϊκής Τράπεζας,

δεν έχει ακόμα ενημερωθεί επισήμως για όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από το web site της εφημερίδας, σχετικά με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και ότι ο έλεγχος που διεξάγεται στο όνομά του, αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 200 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε, όντως υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα του.

«Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη "πιστώσεις" υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα».

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Βγενόπουλος «αν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα