Απάντηση Κινήματος για τα ζώα στο Κίνημα κυνηγών

Το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου επιθυμεί να αναφέρει τα εξής, σε σχέση με τα όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ώρες από τον Πρόεδρο του Κινήματος "Ενεργοί Πολίτες - Κ.Ε.Κ.Κ." σχετικά με τη Διαθεσιμότητα του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, κ. Χριστόδουλου Πίπη:

Στην ανακοίνωση του Κινήματος "Ενεργοί Πολίτες - Κ.Ε.Κ.Κ." αναφέρεται αυτολεξεί "Το ξέσπασμα του Κόμματος Για Τα Ζώα με το οποίο ως γνωστόν ο Υπουργός και συγγενικό του πρόσωπο, πρώτου βαθμού, διατηρούν στενότατες σχέσεις, πίεσε για την εκδίωξη του Διευθυντή από
την θέση του".Το Κόμμα Για Τα Ζώα καταδικάζει απερίφραστα τις πιο πάνω ανυπόστατες κατηγορίες και τονίζει ότι καμία σκοπιμότητα δεν εξυπηρετεί μέσω σχέσεων συνεργασίας με το Υπουργείο και πρωταρχικός του στόχος είναι η προστασία των συμφερόντων των ζώων, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνει προβληματικές συμπεριφορές που λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με τις ενέργειές του, πάντα στο πλαίσιο της διαφάνειας, το Κόμμα προάγει την προστασία και ευημερία των ζώων και τα δικαιώματά τους, όροι αυτονόητοι που θα έπρεπε πρώτος να εφαρμόζει ο κάθε Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.Μέσω της επιστολής του κινήματος "Ενεργοί Πολίτες - Κ.Ε.Κ.Κ.", η οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα πως εκφράζει μονομερώς τις απόψεις του -σε διαθεσιμότητα- Διευθυντή, αποκαλύπτονται πραγματικότητες για τις οποίες ο φιλοζωικός κόσμος φωνάζει, πως ο κ. Πίπης έχει κηρύξει πόλεμο κατά των φιλόζωων της Κύπρου και όσων αγωνίζονται για την ευημερία των ζώων.Η προφανής ίσως σχέση του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με το κίνημα "Ενεργοί Πολίτες - Κ.Ε.Κ.Κ.", θα πρέπει να προβληματίσει την κοινή γνώμη, αν λάβει κάποιος υπόψη την πολεμική που τον διακατέχει ενάντια στα άτομα με φιλοζωική δράση.

Υπό το φως των πιο πάνω, γίνεται αντιληπτή η -μάλλον αντίθετη από αυτήν που ήθελε να παρουσιαστεί από το κίνημα- πλευρά διαφθοράς και σήψης, η οποία υπάρχει σε αυτό τον τόπο, γεγονός που θα έπρεπε να τύχει μάλλον αυστηρότερων μέτρων από μέρους της πολιτείας, με την άμεση παύση του -σε διαθεσιμότητα- Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Ως Κόμμα για Τα Ζώα, θεωρούμε ότι σωστά ενέργησε και το Υπουργείο Γεωργίας και ο Γεν. Διευθυντής όπως επίσης και η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Να μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί το θέμα του γάτου Μπερτόν και το προ δύο μηνών πόρισμα όπως και όλες οι άλλες υποθέσεις ενάντια στον διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών και ευρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα