Άντρος για Σπανό: Δεν απαιτούμε να είναι ταυτισμένος με μας

Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτήρισε την επόμενη συνάντηση στην Γενεύη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προσθέτοντας πως ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι πρωτίστως από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών αλλά και από όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι θα συμμετάσχουν και τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αλλά κυρίως από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο κατά την έναρξη των εργασιών της 26ης Επαρχιακής Συνδιάσκεψης

ΑΚΕΛ Πάφου που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΠΕΟ Πάφου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως εάν θα έχουμε πρόοδο θα εξαρτηθεί από ποιες θέσεις θα κατατεθούν στα ζητήματα της ασφάλειας.

Είναι είπε, ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό και για τους Ε/κ και για τους Τ/κ , σημειώνοντας παράλληλα, πως πρέπει να κατανοήσει η Τουρκία πως εάν δεν έρθουν προτάσεις οι οποίες να μπορούν να γίνουν αποδεκτές και από εμάς τα πράγματα δεν θα προχωρήσουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση οκ.Κυπριανού είπε πως μετά την ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο θα είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο πάμε καλά προετοιμασμένοι στην Γενεύη δηλώνοντας πως δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τί γίνεται ακριβώς.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ερωτηθείς κατά πόσο προκάλεσαν ανησυχία στο κόμμα του οι δηλώσεις του κ.Μ. Σπανού για λιγότερο Κράτος και κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση που εκλαμβάνεται ως τράβηγμα του αυτιού από κάποιους, ο κ.Κυπριανού είπε πως δεν είναι σε ηλικία που να τραβά αυτιά. Ήμουν καθηγητής βέβαια αλλά ποτέ δεν τράβηξα αυτιά,όπως είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως τώρα το κόμμα του βρίσκεται στην διαδικασία όπου συζητά η κομματική βάση την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής ,προσθέτοντας πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Τα πάντα συνέχισε, θα εξαρτηθούν από το πολιτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την υποψηφιότητα.

Έχουμε είπε συζητήσει, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη με τον κ. Σπανό,έχουμε ικανοποιηθεί με αυτά τα οποία έχει διατυπώσει σε ό,τι αφορά τα βασικά ζητήματα της οικονομίας, γιατί, όπως επεξήγησε, στο Κυπριακό το κείμενο που ετοίμασε ήταν ταυτόσημο με τις προσεγγίσεις του ΑΚΕΛ.

Επεσήμανε ωστόσο πως “αυτά θέλουμε να τα δούμε, όταν ανακοινωθούν επίσημα”,για να ξέρουμε –όπως είπε- ακριβώς ποιες είναι οι θέσεις.

Ο κ.Κυπριακού ξεκαθάρισε ακόμα πως θα κάνει πολύ καθαρές κουβέντες που να μην δέχονται καμία παρερμηνεία.Είναι –όπως είπε- “ πολύ σημαντικό για μας σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση όχι απλά και μόνο να έχουμε υποψηφιότητα που να κερδίζει τις εκλογές αλλά να έχουμε και υποψηφιότητα η οποία θα ανταποκριθεί σ’ αυτά τα οποία θα συμφωνηθούν”.

Ως εκ τούτου, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ “θα τα συζητήσουμε εξαντλητικά,διεξοδικά και μόνο εάν και εφόσον θα ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε”.

Ακολούθως ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως σ’ ένα δελτίο ειδήσεων δεν μπορείς αναλυτικά να πεις τις θέσεις σου όπως θα ήθελες ενδεχομένως. Είπε ακόμη, πως ύστερα από ενημέρωση που έχει από κάποιες διαφημίσεις, σήμερα τοποθετείται πιο ολοκληρωμένα σε κάποια ζητήματα σε μια άλλη συνέντευξη την οποία έχει δώσει ο κ. Σπανός που ωστόσο –όπως είπε- δεν την είδε γιατί έχει ξεκινήσει πολύ πρωί για την μετάβαση του στην Πάφο .

“Θα την δούμε , θα την μελετήσουμε, θα συζητήσουμε για όλα αυτά τα ζητήματα μαζί του και τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε σε έκτακτο συνέδριο και υπό το φως πολύ ξεκάθαρων εξηγήσεων οι οποίες θα πρέπει να γίνουν”, είπε ο κ.Κυπριανού.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να γίνει αυτή η συνάντηση για ξεκαθάρισμα του πλαισίου ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως “συζητούμε συνεχώς,τώρα το πότε θα είναι έτοιμος ο ίδιος να ετοιμάσει το πλαίσιο”σίγουρα ανέφερε πριν από το έκτακτο συνέδριο που θα γίνει.

Ο κ.Κυπριανού είπε πως έχει ετοιμάσει το βασικό κορμό από ό,τι μας έχει πει χρειάζεται να κάνει κάποια περαιτέρω επεξεργασία και θα το δούμε,συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο τέλος κάποιες διαφορές σε επουσιώδη ζητήματα οκ.Κυπριανού είπε πως το κόμμα του δεν έχει την απαίτηση ο κ. Σπανός να είναι ταυτισμένος μαζί τους, είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος. Εκείνο είπε, που έχουμε την απαίτηση είναι να μην μας ακυρώνει σε κανένα από τα ζητήματα που για μας, όπως επεξήγησε, είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα