Αντώνης Κανάκης: Τι σημαίνει σάτιρα γι' αυτόν;

O Αντώνης Κανάκης, η ψυχή της παρέας των «Ράδιο Αρβύλα» μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» και την Αφροδίτη Γραμμέλη για τα γενέθλια της κυβέρνησης, για την Αριστερά, για την τηλεόραση και για πολλά ακόμα.

Στην ερώτηση αν έχει καταλήξει τι σημαίνει τελικά σάτιρα σήμερα, ο ίδιος απαντάει: «Ο,τι ήταν πάντα θεωρώ. Η ανάγκη των ανθρώπων να "επιτεθούν", να αποδομήσουν, να γελοιοποιήσουν την κακή πλευρά της εξουσίας, τα ψέματα, την υποκρισία, τους ίδιους τους εαυτούς τους πολλές φορές, την κοινωνία,

τους θεσμούς, τη σοβαροφάνεια, να κρατήσουν έναν μεγεθυντικό φακό πάνω από τη σαπίλα και όλα αυτά με εργαλείο το πιο απολαυστικό, λυτρωτικό και ευφυέστατο όλων, το χιούμορ!».

Για το αν έχει αλλάξει η τηλεόραση λόγω κρίσεις, αναφέρει: «Οχι όσο θα έπρεπε φοβάμαι. Βέβαια ο βομβαρδισμός του απόλυτου τίποτα έχει μειωθεί λίγο, αλλά περίμενα ότι θα μειωνόταν περισσότερο. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η έλλειψη πολλών χρημάτων για τις παραγωγές όχι απλά δεν είναι μειονέκτημα, αντιθέτως μπορεί να είναι πλεονέκτημα για δύο λόγους. Πρώτον, η έλλειψη μέσων πάντα ενεργοποιεί περισσότερο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των πραγματικών δημιουργών και, δεύτερον, γιατί έτσι τα φανταχτερά, κιτσάτα πολλές φορές shows κάνουν χώρο για παρουσίες με περιεχόμενο. Τώρα το αν αυτό συμβαίνει τελικά είναι ένα άλλο θέμα. Πέρα όμως από τις παραγωγές, τα budgets κ.τ.λ., το σημαντικότερο είναι ότι η κρίση άλλαξε την κοινωνία και φοβάμαι ότι την αλλαγή αυτή δεν κατάφερε να ακολουθήσει όσο θα έπρεπε η τηλεόραση».

Keywords
Τυχαία Θέματα