Αντωνιάδης: Αν επανεκλεγούν θα κυκλοφορούν με καλασνίκοφ;

Προεκλογική αντιπαράθεση με αφορμή τα επεισόδια στο Τσίρειο, ξέσπασε στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ, μεταξύ των εκπροσώπων των Προεδρικών υποψηφίων.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ήταν οι Αντρέας Κυπριανού του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ και ο Άθως Αντωνιάδης από πλευράς ΔΗΚΟ.

Ο τελευταίος, μιλώντας για την πολιτική ευθιξία, την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν

επέδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης για άλλη μια φορά, διερωτήθηκε αν θα έπρεπε τελικά να αναμένουμε τέτοια στάση από αυτή την κυβέρνηση και αυτό το υπουργικό.

Μπαλιές ευθυνών πάνω από ματωμένα κεφάλια

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, δήλωσε: «Αποκαλούν την αντιπολίτευση λυσσασμένη αγέλη κι αυτοί οι άνθρωποι είναι που θέλουν να περάσουν στον λαό μια σοβαρή εικόνα. Δηλαδή, αν επανεκλεγούν, τι θα γίνει; Θα κυκλοφορούν με καλασνίκοφ όπως κάποτε;», ανέφερε.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κυπριανού, δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την επίμαχη φράση του κ. Αντωνιάδη περί καλάσνικοφ, σημειώνοντας πως αφήνει τη συγκεκριμένη αναφορά να κριθεί από τον λαό.

Steward: Όποιος θέλει, περνά ό,τι θέλει-Φοβούνται 200 παιδάκια

Στη δευτερολογία του, ο κ. Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι η σχετική ατάκα ήταν μεταφορική και όχι κυριολεκτική, θέλοντας να αναδείξει, όπως είπε, τον βαθμό που πλήττεται η δημοκρατία με την εμπλοκή υπουργών σε εκλογικά επιτελεία και τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ανεξάρτητους Θεσμούς.

Για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Αναφορικά με τα όσα έγιναν στο Τσίρειο το βράδυ της Δευτέρας (11/12), ο κ. Αντωνιάδης τα χαρακτήρισε ως λυπηρά, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της Πολιτείας, του πολιτικού συστήματος και της Αστυνομίας, καθώς επίσης και της κυβέρνησης.

Ιωνάς: Απαγόρευση μετακίνησης και κάρτα φιλάθλων τώρα (vid)

Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου, κινήθηκαν και οι αναφορές του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος σημείωσε ότι η Αστυνομία δείχνει μια «ασύγγνωστη», όπως τη χαρακτήρισε, ανοχή, απέναντι σε ορισμένες κερκίδες, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε κάποιο σημείο της τοποθέτησής του διερωτήθηκε γιατί στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής (εννοώντας το Ομόνοια – Απόλλων) δεν έσπασε μύτη.

Η επίσημη ανακοίνωση Αστυνομίας για επεισόδια ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ

Αναφορές από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ έγιναν και σε περιστατικά βίας έξω από συγκεκριμένα σωματεία, ρίχνοντας εμμέσως ευθύνες στην Αστυνομία για τη μη σύλληψη των δραστών. «Τους βάζουν από τη μια, τους βγάζουν από την άλλη», ανέφερε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πού χάθηκε η ευθιξία που διέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης, όταν αυτός κατείχε το αξίωμα του βουλευτή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κάλεσε τους παρευρισκομένους να μην πολιτικοποιήσουν τα όσα έγιναν στο Τσίρειο, χαρακτηρίζοντας ως «βραδιά ντροπής για όλους» τα όσα διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό.

Για τον προϋπολογισμό

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα τεθεί σε ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή (13/12), με τον Άθω Αντωνιάδη να ξεκαθαρίζει πως η στάση του ΔΗΚΟ θα καθοριστεί την αυριανή ημέρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη διαχρονικά -όπως είπε- υπεύθυνη στάση του κόμματός του, είτε αυτό βρισκόταν στην αντιπολίτευση είτε στη συμπολίτευση, σημειώνοντας, την ίδια ώρα, τη σειρά τροπολογιών που θα καταθέσουν, με την προοπτική να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός από τη νέα κυβέρνηση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργίου, διότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία του, καθώς εξυπηρετεί τους λίγους και όχι τους πολλούς, όπως ανέφερε.

Ο κ. Γεωργίου παραδέχτηκε ότι κάποιοι οικονομικοί δείκτες βελτιώθηκαν, όμως τα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν και από τον εν λόγω προϋπολογισμό απουσιάζει, όπως είπε, η κοινωνική ευαισθησία.

Τέλος, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για μυθομανείς, δείχνοντας και προς τις δυο κατευθύνσεις του πάνελ, τονίζοντας ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα