Αντίστροφη μέτρηση για παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο γύρο των εκλογών στα κατεχόμενα, με την αγωνία να κορυφώνεται για το ποιος θα είναι ο νέος συνομιλητής στο Κυπριακό.

Με φόντο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, διεξάγεται αύριο στα κατεχόμενα ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Οι δύο μονομάχοι Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακκιντζί, σε ηλεκτρισμένο κλίμα κορύφωσαν χθες τους διαξιφισμούς τους ώστε να ωθήσουν τους ψηφοφόρους στις κάλπες και να μειώσουν τη ψαλίδα της αποχής.

Με αγωνία αναμένεται η

αυριανή διεξαγωγή των εκλογών, η οποία εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε θρίλερ με τους δύο υποψηφίους να αναμετρούνται στήθος με στήθος μέχρι το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η Λευκωσία το αποτέλεσμα που θα αναδείξει το συνομιλητή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη σηματοδότηση της νέας πορείας συνομιλιών προς τη λύση του Κυπριακού.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με τις 176 χιλιάδες 980 ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες για το νέο τους ηγέτη.

Το μεγάλο στοίχημα κρίνεται στην κατεχόμενη επαρχία Τρικώμου Αμμοχώστου, όπου παρατηρήθηκε την πρώτη Κυριακή, η μεγαλύτερη αποχή και τα επιτελεία των δύο υποψηφίων εξάντλησαν τις προσπάθειες για να προσελκύσουν τους πολίτες στις κάλπες.

Τα αποτελέσματα για το νέο Τ/Κ ηγέτη αναμένονται γύρω στις 8 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα