Αντιπαράθεση κομμάτων για την πατρότητα του κουρέματος

Η προεκλογική αντιπαράθεση επικεντρώθηκε και σήμερα στην πατρότητα της πρότασης για το πρώτο κούρεμα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, και να σταματήσει κατά την έκφραση του να κρύβεται πίσω από νομικίστικες ανακοινώσεις των επιτελείων του και του ΔΗΣΥ.

Ιδιαίτερα επικριτικός, ήταν ο Σταύρος Μαλάς ενώ ευθύνες σε Κυβέρνηση και Βουλή για το κούρεμα καταθέσεων

επιρρίπτει και το επιτελείο Λιλλήκα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε εκ μέρους του, κυβερνητικού στρατοπέδου. «Όσοι σχολιάζουν τις αναφορές Ντάισελμπλουμ ήταν αυτοί που με τις μαγκιές τους οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων», τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε: «Σε ποιο βαθμό μπορούν να εμπιστευτούν τον κ. Αναστασιάδη οι πολίτες και ποιες προσδοκίες μπορούν να έχουν από αυτόν; Ανεξαρτήτως της ουσίας και των ευθυνών για το κούρεμα που επιβλήθηκε στη χώρα μας, αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κ.Αναστασιάδης δεν είπε ποτέ την αλήθεια για το παράνομο κούρεμα των ασφαλισμένων καταθέσεων».

Η ΕΔΕΚ για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Επιβεβαιώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε στο κούρεμα για τους δικούς του λόγους. Πολύ αργά θυμήθηκε να εκφράσει την μετάνοιά του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος συνέβαλε στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας προκαλώντας τεράστιες επιπτώσεις στους πολίτες».

Είναι προφανές καταλήγει η ανακοινωση της ΕΔΕΚ πως στην ουσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε στο κούρεμα για τους δικούς του λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα