Αντιμετώπιση ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης ζητά η Θεοχάρους

Άμεση πρωτοβουλία αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που ζουν οι Έλληνες πολίτες, ζητά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους.

Με επιστολή της η κα Θεοχάρους επισημαίνει ότι, περάν του πολιτικού και οικονομικού ζητήματος, σημαντικότερες είναι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Κατανοώ, παρατηρεί, η κα Θεοχάρους, ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση δώσατε τον καλύτερο σας εαυτό για την εξεύρεση συμφωνίας. Τώρα, προσθέτει,

αυτό που προέχει είναι η στήριξη των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν και των οποίων η ΕΕ θα πρέπει να απαλύνει τον πόνο και την δυστυχία.

Για τον λόγο αυτό, τονίζει η κα Θεοχάρους, σας ζητώ όπως αναλάβετε πρωτοβουλία, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων και του αποτελέσματος που θα προκύψει απο το δημοψήφισμα της 5ης Ιουνίου του 2015.

Καταλήγοντας, η κα Θεοχάρους εκφράζει την πεποίθηση της ότι ο κος Juncker θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να δείξει η ΕΕ στην πράξη την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις, την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους δανειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα