Αντιδρούν στα κατεχόμενα για ελληνική σημαία του Κάστρου της Κερύνειας

Η Kıbrıs (01.06.23) γράφει ότι την αντίδραση του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και του πρώην Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, Οσμάν Ερτούγ προκάλεσαν δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης της ελληνικής σημαίας που βρισκόταν στο Κάστρο της Κερύνειας το 1974.

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε στην ΕΦ ελληνική σημαία του Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών , σχολιάζοντας φερόμενη

αναφορά περί ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο Κάστρο της Κερύνειας, ο Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ότι «γίνεται λόγος για πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό», προσθέτοντας ότι για τους ίδιους δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η αναφορά.

Υποστήριξε επίσης τα εξής:

«Συνεχίζεται η ρατσιστική, φανατική και μονομανής στάση τους όπως πάντα. […] Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, ακόμα βλέπουν ολόκληρο το νησί ως ελληνικό, ονειρεύονται. Είναι μια πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό και εμείς το καταδικάζουμε έντονα αυτό. Ελπίζω εκείνοι που πρέπει να δουν και να καταλάβουν αυτή την αναχρονιστική, λανθασμένη νοοτροπία, να την καταλάβουν».

Στις δικές του δηλώσεις, ο Ερτούγ υποστήριξε ότι το συμβάν με την σημαία κατέδειξε την λύση που έχουν στο μυαλό οι Ελληνοκύπριοι και ισχυρίστηκε ότι είναι εμφανής η μορφή λύσης που επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να κυματίσει η ελληνική σημαία στην Κερύνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα