Αντιδρούν οι γονείς παιδιών με αναπηρία για χρήση μάσκας στα σχολεία

Επιστολές προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου είναι έτοιμοι να αποστείλουν οι γονείς παιδιών με αναπηρία σχετικά με την απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας από παιδιά στα σχολεία.


Στις επιστολές τους οι γονείς θα ζητούν άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιου υπουργούς ώστε να συζητήσουν την απόφαση και με σκοπό της διαφοροποίησή της για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μιλώντας στο SigmaLive

η Εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλλη, εξήγησε πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας για παιδιά με αναπηρίες δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική.

«Συγκεκριμένα στις συστάσεις γίνεται αναφορά ότι η μάσκα δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε παιδιά με αναπτυξιακή ανικανότητα και διαταραχές. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται. Σ΄ αντίθετη περίπτωση η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα σήμαινε τον αποκλεισμό παιδιών με ειδικές ανάγκες όπως και παιδιών με απώλεια ακοής», εξήγησε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την χρήση μάσκας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Πνευμονολόγος δρ Χάρης Αρμεύτης ανέφερε πως «σε μια πανδημία που περνά σε διάφορες φάσεις οι αποφάσεις αλλάζουν. Η μάσκα είναι αναγκαία και βοηθά και είναι σημαντικό να την χρησιμοποιούν όλοι».

Ο δρ Αρμεύτης εξήγησε πως «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF αναφέρουν πως δεν συνιστάται χρήση την μάσκας για παιδιά κάτω των 5 ετών. Σε ηλικίες 6-11 η χρήση μάσκας γίνεται υπό προϋποθέσεις δηλαδή θα πρέπει να δικαιολογείται η χρήση μάσκας επιδημιολογικά. Παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί την μάσκα. Θα πρέπει να υπάρχει επαρκής επίβλεψή από τους εκπαιδευτικούς. Κάποια παιδιά δεν μπορείς να τα υποχρεώσεις να βάλουν μάσκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα