Αντίδραση τριών κομμάτων κατά Αβέρωφ για αποκρατικοποιήσεις

Την αντίδραση του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών προκάλεσαν οι χθεσινές τοποθετήσεις Αβέρωφ Νεοφύτου αναφορικά με την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα των συνομιλιών.

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει το ΔΗΚΟ αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη στήριξη του ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και περιορίστηκε να επικρίνει όσους βιάζονται, κατά την έκφρασή του, να πάρουν θέση, παραπέμποντας στις απόψεις που θα καταθέσει ο ΔΗΣΥ στο Εθνικό Συμβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών επέκριναν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και για τις χθεσινές τοποθετήσεις του σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις. Για το ίδιο θέμα εξαπέλυσαν βολές κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ και οι Οικολόγοι.

«Η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της Cyta δείχνει ότι στόχος της είναι η α λα καρτ εφαρμογή του μνημονίου χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι με αυτή την πρακτική ο εθνικός πλούτος λεηλατείται», ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου.

«Υπενθυμίζουμε ότι όσες φορές ο ΔΗΣΥ ανέλαβε την διακυβέρνηση , κατέθεσε τεράστια λίστα για διορισμούς στα Δ.Σ.», είπε ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος τύπος της Συμμαχίας Πολιτών.

Σε παρόμοιο τόνο οι Οικολόγοι κατηγόρησαν τον ΔΗΣΥ ότι πάντοτε είχε έστω και ένα μέλος διορισμένο από τον ΔΗΣΥ.

«Για την κομματοκρατία και την αναξιοκρατία στη CYTA, κύρια ευθύνη φέρει και το κόμμα του Αβέρωφ Νεοφύτου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στις κατηγορίες της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος έστρεψε την ίδια ώρα τα πυρά του και κατά του ΑΚΕΛ.

«Φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί ότι ο Κύπριος πολίτης καταδικάζει απόλυτα το σαθρό εκείνο μοντέλο της δήθεν κρατικής διαχείρισης, που στην πράξη κατέληγε σε αναποτελεσματική και στρεβλωτική κομματοκρατούμενη διαχείριση», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, με επιλεγμένες αποκρατικοποιήσεις θα υπάρξουν επενδύσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ θα προκύψει και η απαραίτητη τεχνοκρατική-εταιρική διακυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα