Αντίδραση TMT για συνάντηση Ακιντζί με UniteCyprusNow

Κριτική στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί άσκησε η TMT για τη συνάντηση που πραγματοποίησε την 1η Αυγούστου με τη δικοινοτική πλατφόρμα UniteCyprusΝow.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΒRT, o αντιπρόεδρος της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης TMT απέστειλε γραπτό μήνυμα στον κατοχικό ηγέτη, σημειώνοντας πως «δυστυχώς, ο Πρόεδρος Ακιντζί υποδέχτηκε και πραγματοποίησε μια ειλικρινή και άμεση συνάντηση με την πλατφόρμα UniteCyprusNow, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Στέλιου (Χατζηιωάννου), την 1 Αυγούστου, όταν η ΤΔΒΚ

γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσης της ΤΜΤ».

Σε γραπτή του απάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακιντζί Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε ότι το πλαίσιο των εορτασμών αποφασίζεται από την Επιτροπή Εορτασμών των Εθνικών Επετείων που λειτουργεί στο πλαίσιο του «Υπουργείου Εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος. Σημείωσε, επίσης, πως σύμφωνα με τις αποφάσεις της «Επιτροπής», το «πρωτόκολλο» του «υπουργείου Εξωτερικών» της «ΤΔΒΚ» στέλνει γραπτές προσκλήσεις σε όσους πρέπει να παρακολουθήσουν τις τελετές. «Ο πρόεδρος παρευρίσκεται ή δεν παρευρίσκεται στις τελετές στο πλαίσιο αυτό», δήλωσε ο Μπουρτζιού, προσθέτοντας «Είναι επίσης πολύ φυσικό ο ίδιος ο πρόεδρος να αποφασίσει με ποιον να συναντηθεί ή όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα