Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις Μπουλούτ

“Εδώ είναι Κύπρος, δεν είναι Τουρκία. Εάν κ. Γιγίτ θέλεις αίμα, να πας σε σφαγείο”, ήταν η απάντηση της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων KTÖS ενώ το κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ) χαρακτήρισε ως ρατσιστή και φασίστα τον Μπουλούτ Γιγίτ, αρχισύμβουλο του Τούρκου Προέδρου για τις προχθεσινές του δηλώσεις.

Η Αφρίκα σήμερα σημειώνει ότι “κυβέρνηση” και “κοινοβουλευτικά” κόμματα σιώπησαν έναντι των δηλώσεις Γιγίτ. Σε γραπτή ανακοίνωση της συντεχνίας

αναφέρεται ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με το προφίλ ενός συμβούλου ο οποίος ακολουθεί τη φιλοσοφία ότι η Τουρκία τρέφει τους Τ/κ και εξαπολύσει ύβρεις προς αυτούς.

Θυμηθείτε εδώ τις δηλώσεις - Όποιος την Κύπρο θέλει, με αίμα θα την πάρει"

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: “Ο Γιγίτ Μπουλούτ και ορισμένοι όπως αυτός, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι ξεχωριστή, είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ και να ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να φθάσουν ποτέ στις φιλοδοξίες που τρέφουν περί προσάρτησης»”.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (ΣΚ) δια του προέδρου του Τοζούν Τουναλί, χαρακτήρισε ως απαράδεχτες τις δηλώσεις Μπουλούτ και έκανε έκκληση προς την «κυβέρνηση» όπως προβεί σε γραπτά διαβήματα προς τον Ταγίπ Ερντογάν για παύση του Μπουλούτ από τα καθήκοντά του. Ο κ. Τουναλί κατηγόρησε τον Μπουλούτ ότι δεν γνωρίζει την ιστορία της Κύπρου, σημειώνοντας πως οι Τ/κ είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, με υπόληψη και αγαπούν την Τουρκία.


Εξάλλου, το «κίνημα “Αλληλεγγύη” ανέφερε ότι οι δηλώσεις Μπουλούτ καταδεικνύουν ότι η Τουρκία σκληρύνει τη στάση της όσο περνά ο καιρός και δεν υπολογίζει καθόλου την πολιτική βούληση της τ/κ κοινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα