Άντεξε στο θρίλερ ο Μάρκος!

Παλικαρίσια νίκη επί του Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι πέτυχε ο Μάρκος Παγδατής και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Australian Open, πιστοποιώντας την εξαιρετική του κατάσταση!Η Μελβούρνη τού πάει, είναι δεδομένο! Ο φιναλίστ του 2006 ξεπέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις και λύγισε με 6-2, 6-7 (5), 3-6, 6-4, 6-4 τον 29χρονο Ρώσο, Νο.67 στην παγκόσμια κατάταξη, σε 3 ώρες και 37 λεπτά!

Και όλα αυτά παρά τις... αυτοκτονικές τάσεις που έδειξε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης! Αφού καθάρισε

εύκολα το πρώτο σετ, βρέθηκε στο 5-4 του δεύτερου να σερβίρει για το 2-0, όμως δέχτηκε το μπρέικ από τον αντίπαλό του και οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί Γκαμπασβίλι εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Μάρκου και κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς.

Ο τενίστας από τη Λεμεσό, Νο.78 στον κόσμο, δεν πτοήθηκε και με ένα δυναμικό ξεκίνημα στο τρίτο σετ πήρε το προβάδισμα με 3-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, έπεσαν τα φώτα! Ο Γκαμπασβίλι πήρε έξι γκέιμ στη σειρά και πέρασε μπροστά με 2-1.

Το σκηνικό άλλαξε στο τέταρτο σετ, με τον Μάρκο να επιβάλλεται στο κορτ και να φτάνει σχετικά άνετα στην ισοφάριση. Όταν πήρε κεφάλι με 4-2 στο πέμπτο, όλα έδειχναν ότι θα εξασφάλιζε και την πρόκριση, όμως ο Ρώσος έκανε ένα μίνι σερί και έφερε πάλι το ματς στα ίσα (4-4).

Το νέο μπρέικ του 29χρονου Κύπριου, όμως, ήταν καθοριστικό και δεν ήταν δυνατόν να του στερήσει την πρόκριση. Σέρβιρε στη συνέχεια με επιτυχία και έκλεισε σπουδαίο ραντεβού με τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν (Νο.20 του ταμπλό), που άφησε εκτός τον Αμερικανό Μάικλ Ράσελ με 6-3, 6-3, 5-7, 6-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα