Ανταλλαγή πυρών από τα κόμματα με φόντο τις εκλογές

Τα εύσημα από το επιτελείο Αναστασιάδη για την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για τον East Med, ο ψηφιακός μετασχηματισμό του κράτους, που παρουσίασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η αποφασιστικότητα Μαλά για τη διαδικασία συμφωνημένης λύσης, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής προεκλογικής ατζέντας.

Στην Υπογραφή του Μνημονίου συναντίληψης για τη συνεργασία αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου

EastMed μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας αναφέρθηκε το επιτελείο Αναστασιάδη.

Την πρότασή του για τις online υπηρεσίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, παρουσίασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Την αποφασιστικότητα του για επανέναρξη της διαδικασίας συμφωνημένης λύσης του Κυπριακού τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, μιλώντας σε 34 ξένους πρεσβευτές που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα μας.

Η πάροδος του χρόνου, είπε, προσθέτει νέα εμπόδια και νέες δυσκολίες στο Κυπριακό τόνισε αναφερόμενος στην αύξηση του εποικισμού, την εκμετάλλευση των ε/κ περιουσιών αλλά και την ανασφάλεια που προκαλεί η παρουσία της Τουρκίας στο νησί.

Οι περιφερειακές συνεργασίες είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για τον τόπο, αλλά μια συνεργασία πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, εκτιμά το επιτελείο Λιλλήκα.

«Εμείς απλά να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Σταύρου Μαλά, κατά τις προεδρικές εκλογές του ’13, όταν έλεγε ότι η δημιουργία αγωγού προς Τουρκία που θα περνά μέσω του βορρά, δεν θα είναι κακή επιλογή, αφού δεν θα χάνουμε και τίποτα. Να θυμίσουμε και τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, που σήμερα στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Τουρκίας», αναφέρει το ΕΛΑΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα