Ανορθωση: Το δέντρο και το δάσος

Ο γενικός διευθυντής της Ανόρθωσης Μαρίνος Μήτρου μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο Ράδιο Πρώτο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ο Ρόνι Λέβι ήθελε να κάνει αλλαγή και δεν υπήρχε παίκτης να παίξει στην επίθεση, ρισκάροντας με τον Καρλίτος που ήταν εκτός ένα μήνα λόγω τραυματισμού».

Τοποθέτηση που δείχνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Ανόρθωσης. Φυσικά υπάρχει δικαιολογία καθώς εκτός ήταν οι Κολούνγκα, Καμπρέρα και Ρέινα. Όμως και πάλι το γεγονός ότι δεν υπήρχε επιθετικός στον πάγκο λέει πολλά.

Οι αναπληρωματικοί στον αγώνα με τον Εθνικό ήταν ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος. Ο Καλό που είχε

να αγωνιστεί έναν μήνα. Ο Αριστοτέλους που μετρά τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα ωστόσο ο χρόνος του κατά την διάρκεια ενός αγώνα είναι μόλις δυο λεπτά αφού δεν υπολογίζεται ο χρόνος των καθυστερήσεων. Ο αμυντικός Καλντερόν, ο επίσης αμυντικός Αγκουιλάρ ο οποίος μετρά τέσσερις συμμετοχές και 272 λεπτά. Ο αμυντικός Μάριος Νικολαου με δυο συμμετοχές και 90 λεπτά. Ο 21χρόνος μέσο – επιθετικός Αδάμος Ανδρέου που αγωνίζεται στην U21 και ο 17χρόνος επίσης μέσο – επιθετικός Μιχάλης Ανδρέου της U21. Μιλάμε όμως για ένα αγώνα, πρέπει να δει κάποιος όχι το δέντρο, αλλά το δάσος.

Πληρώνει τα λάθη του καλοκαιριού
Η κακή αγωνιστική εικόνα της Ανόρθωσης, η απογοητευτική της πορεία ως τώρα αλλά και ο προβληματισμός που επικρατεί έχει υπαίτιους. Το καλοκαίρι η διοίκηση της «Κυρίας» αποφάσισε όπως δώσει εν λευκώ την διαχείριση της ομάδας στους Ισπανούς Μπενίτο και Πουτσέ. Οι αποφάσεις τους και η στελέχωση της ομάδας εντελώς λανθασμένη. Πολλοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έφεραν σε άλλες εποχές δεν υπήρχαν περίπτωση να αγωνιστούν στην Ανόρθωση αλλά τώρα αγωνίζονται περισσότερο λόγω του χαμηλού κόστους. Αυτό όμως δεν τους δίνει άλλοθι. Σε προηγούμενες χρονιές, φόρεσαν την φανέλα της Ανόρθωσης ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν πάρα πολλά χωρίς πολύ μεγάλα συμβόλαια. Μποαβεντούρα, Πουρσαϊτίδης, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Λαβόρδε, Φρούσσος, Μπεκιάι και άλλοι πολλοί. Δεν αναφέρουμε τους Σάβιο, Χαουάρ, Δέλλα, Σόσιν, Κινκλάντζε, Ρέζεκ, που ήρθαν με ακριβά συμβόλαια.

Το κενό των Λαϊφη και Μακρή
Επίσης ένα λάθος που χρεώνεται τόσο το Ισπανικό δίδυμο όσο και η διοίκηση της ομάδας είναι ότι δεν αντικαταστάθηκαν επάξια οι Λαϊφης και Μακρής. Σωστά έπραξε η διοίκηση και τους πούλησε έχοντας οικονομικό όφελος αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να φέρει στην θέση τους ποδοσφαιριστές της ίδιας ποδοσφαιρικής αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα