Ανόρθωση: Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο

Η Ανόρθωση στη φιλική νίκη που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ (4-0) έδειξε σαφώς ότι βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο και βαθμό ετοιμότητας, σε σύγκριση με την αγωνιστική της εικόνα στους φιλικούς αγώνες που έδωσε στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας.

Περισσότερη ταχύτητα, καλύτεροι αυτοματισμοί, με τις τρεις γραμμές να συνεργάζονται με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Φυσικά το αγωνιστικό επίπεδο του αντιπάλου δεν ήταν τέτοιο ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, όμως το σίγουρο είναι ότι η Ανόρθωση παρουσιάστηκε βελτιωμένη.

Στο

φιλικό πήρε χρόνο συμμετοχής και το τελευταίο απόκτημα της Ανόρθωσης, ο Καρλίτος. Αγωνίστηκε και στα δύο φτερά της μεσαίας γραμμής, δείχνοντας ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Η χρησιμοποίηση του Καρλίτος απελευθέρωσε τον Ράγιος, ο οποίος έπαιξε και στη μεσαία γραμμή, θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζεται.

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα δοθεί η πρώτη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα και όσο περνούν οι ημέρες μέσω των προπονήσεων η «Κυρία» ανεβάζει στροφές, αλλά σαφώς δεν θα είναι 100% έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Φυσικά εκκρεμεί το θέμα ενίσχυσης και η απόκτηση του επιθετικού περιοχής. Η προσοχή του τεχνικού διευθυντή Αλμπέρτο Μπενίτο είναι αποκλειστικά σε αυτό το θέμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα σημειωθούν εξελίξεις. Αυτό για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ο Εντλοβού. Η διοίκηση της Ανόρθωσης έχει στα χέρια της δύο προτάσεις. Η μια από την τουρκική ομάδα Αντάλιασπορ και η άλλη από την Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν. Αξιολογούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να καταλήξει η συμφωνία με τους καλύτερους οικονομικούς όρους.

Η πώληση ή καλύτερα η μεγαλύτερη εισροή χρημάτων στο ταμείο της «Κυρίας» είναι το κριτήριο για την τελική επιλογή του Αλμπέρτο Μπενίτο για το ποιος ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί για την κορυφή της επίθεσης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι διανύουμε το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά ειδικά όταν λιγοστεύουν οι ημέρες για την ολοκλήρωσή της, προκύπτουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ανέμεναν προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα αλλά δεν ήρθαν ποτέ. Σε αυτούς τους δύο λόγους ποντάρει ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης και δεν καταλήγει στο ποιος θα είναι ο εκλεκτός.

Η αναζήτηση και ανάλυση ποδοσφαιριστών από τον Αλμπέρτο Μπενίτο δεν γίνεται μόνο για τη θέση του επιθετικού. Ο Ισπανός εξετάζει διάφορες περιπτώσεις Κύπριων ποδοσφαιριστών αλλά και ξένων ή κοινοτικών που είναι κάτω των 21 ετών. Έχουν δει διάφορα ονόματα το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν ισχύουν κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Φιλικό με Ερμή

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς, με τον προπονητή της ομάδας να βρίσκεται στο στάδιο του μονταρίσματος. Αυτό γίνεται περισσότερο εύκολο μέσω των φιλικών αγώνων, και για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί φιλικός αγώνας με αντίπαλο τον Ερμή το Σάββατο στις 19.00 στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Από τη Δευτέρα η ομάδα θα αναχωρήσει για τις Πλάτρες, όπου θα συνεχίσει εκεί την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα