Ανοίγει την πόρτα αποχώρησης η Red Bull

Με 30 βαθμούς στα πρώτα πέντε grand prix, 72 λιγότερους από την πρωτοπόρο Mercedes, η Red Bull Racing αναζητάει τρόπους να "αναστηθεί" αγωνιστικά. Δυσκολεύεται όμως και αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το μέλλον της αυστριακής ομάδας στη Formula 1.

Ο ειδικός σύμβουλος της RBR, Helmut Marko, εξήγησε τα δεδομένα

και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

"Αν δεν έχουμε ένα ανταγωνιστικό κινητήρα στο σύντομο μέλλον ή δεν έρθει η Audi, εμείς θα είμαστε εκτός", ανέφερε χαρακτηριστικά διαψεύδοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με το γερμανικό κολοσσό και ανταγωνιστή της Mercedes βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Υπάρχουν τόσες πολλές φήμες. Σε επίσημο επίπεδο δεν υπάρχει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στη Volkswagen Group πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής, ποιος θα τρέξει το νέο πρότζεκτ και μετά θ' αποφασίσουν πώς θα κινηθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό", ανέφερε.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Red Bull είναι με τον υβριδικό κινητήρα της Renault, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής. Το συμβόλαιο με τους Γάλλους λήγει το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη θέση των "ταύρων" στο πρωτάθλημα είναι η 6η του Daniel Ricciardo σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, πολύ πίσω όμως από το βάθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα