Ανοιχτή πόρτα στον κόσμο του ΑΚΕΛ αφήνει ο Νικόλας

Ανοιχτή αφήνει την πόρτα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2018 Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις το ΔΗΚΟ με τον κόσμο της Αριστεράς έχει δώσει «κοινούς αγώνες», ενώ τους ενώνει η επιθυμία

για ανατροπή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές.

«Εμείς θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας να μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό τον στόχο και να συνταχθούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια», επισήμανε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Οικολόγων, τόνισε ότι πρόσφατα είχαν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, ενώ θεωρεί ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, θα έχει επιτευχθεί ένας από τους στόχους που είχαν τεθεί εξαρχής, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του ενδιάμεσου χώρου να συνταχθεί πίσω από μια κοινή υποψηφιότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» κι ερωτηθείς για τη φερόμενη «Πλατφόρμα Κάρογιαν», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη να δημιουργηθεί εντός του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απέφυγε να απαντήσει.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ο ίδιος βλέπει μεγάλη αποφασιστικότητα ανάμεσα στα μέλη του ΔΗΚΟ, ώστε να έρθει η αλλαγή κι αυτό, όπως είπε, διότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τα κόμματα που κυβερνούν τα τελευταία 10 χρόνια.

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα και την απόφασή του να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος, όπως τόνισε «δεν σχολιάζει αποφάσεις άλλων», ωστόσο δήλωσε ότι τον θεωρεί «εν δυνάμει συνεργάτη» είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη Κυριακή.

Τόνισε, δε, ότι η ανταπόκριση που εισπράττει από όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου κατά την προεκλογική περίοδο είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμενε, προαναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος της διαδρομής, μαζί του θα έχουν συνταχθεί και άλλα κοινωνικά σύνολα.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχόλιο του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά, ότι επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου η ανάπτυξη ήταν «στον αυτόματο πιλότο», ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε έκπληκτος, λέγοντας ότι δεν περίμενε ένα τέτοιο σχόλιο.

Διευκρίνισε, δε, ότι όχι μόνο η ανάπτυξη δεν βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο, αλλά ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρέλαβε έλλειμμα και παρέδωσε πλεόνασμα, προσθέτοντας ότι παράλληλα μείωσε το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα