Ανοιχτή η πόρτα της FIBA για τις ομάδες της Euroleague

Μέσω ανακοίνωσής της η FIBA έκανε γνωστό πως η πόρτα της θα είναι πάντα ανοιχτή για της 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο Τύπου Α με την Euroleague (μεταξύ αυτών και για ΠΑΟ - ΟΣΦΠ). Επιβεβαιώθηκε το αίτημα συνάντησης με στελέχη της Euroleague.

Η παγκόσμια ομοσπονδία υπογράμμισε

για άλλη μια φορά πως έχει εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε να ξεκινήσει το μπασκετικό Champions League τη σεζόν 2016-2017. Συγκεκριμένα, το δελτίου Τύπου της FIBA το Σάββατο (06/02) έκανε λόγο αρχικά για την πρόταση της Euroleague για συνάντηση των δύο πλευρών. FIBA και Euroleague είναι πολύ πιθανό θα καθίσουν άμεσα στο τραπέζι για να συζητήσουν γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η πρωτοβουλία της συνάντησης πάρθηκε από τα στελέχη της Euroleague και πλέον πρέπει να οριστεί η κατάλληλη ημερομηνία του κρίσιμου ραντεβού.

Ωστόσο, το κρίσιμο meeting δεν ήταν η μοναδική είδηση που προέκυψε: «Την ίδια στιγμή, η πόρτα της FIBA θα είναι πάντα ανοιχτή στις 11 ομάδες, οι οποίες έχουν συμβόλαιο με την Euroleague», τονίζει μεταξύ άλλων η FIBA, που αφήνει ανοιχτή τη μελλοντική της συνεργασία με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Λαμποράλ Κούτσα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Αρμάνι Μιλάνο, την Ζαλγκίρις, την Φενέρμπαχτσε και την Αναντολού Εφές, τις ομάδες δηλαδή που έχουν συμβόλαιο Τύπου Α με την Euroleague.

«Προς το παρόν, η FIBA επικεντρώνεται στο να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα αντιστοιχεί στις ανάγκες της αγοράς του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνολικά και περιμένει να καλωσορίσει στο Μόναχο τη Δευτέρα όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα επόμενα βήματα του συναρπαστικού πρότζεκτ», αναφέρει η FIBA κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα