Ανησυχίες ΣΕΚ για το μέλλον των Δημοσίων Υπηρεσιών

Σε διαβήματα προβαίνουν ΣΕΚ-Ευρωπαϊκά Συνδικάτα προς τους Ευρωβουλευτές για να αποτραπούν πλήγματα στην παροχή των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών.

`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου, με επιστολή που απέστειλε στους Κύπριους Ευρωβουλευτές ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, "τους καλεί να παρέμβουν ώστε να αποτραπεί ελευθεροποίηση ουσιωδών Δημόσιων Υπηρεσιών όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες, η υγεία, το νερό και η εκπαίδευση".

Στην επιστολή με

αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία, η οποία θα λάβει χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Ιουνίου σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (T.T.I.P), η ΣΕΚ καλεί τους Ευρωβουλευτές να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες "για πλήρη διαγραφή από τη Συμφωνία του σημείου το οποίο βρίσκεται στην παράγραφο 1 (d) (xv) της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου και αφορά το Μηχανισμό Διευθέτησης Διαφορών (ISDS)".

Ανάλογη έκκληση , όπως αναφέρει η ΣΕΚ, απευθύνει και η Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).

Με βάση την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και ως εκ τούτου, η συμβολή των Ευρωβουλευτών "κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για την κατοχύρωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αποφεύγοντας ρυθμίσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη και ομοιόμορφη διαδικασία των εμπορικών συναλλαγών".

Επιπρόσθετα, η ΣΕΚ ανησυχεί έντονα για το μέλλον των Δημοσίων Υπηρεσιών μέσα από την επερχόμενη συνθήκη και ζητά όπως το Ευρωκοινοβούλιο λάβει μέτρα που θα προστατεύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και θα αποτρέπουν τη ελευθεροποίηση ουσιωδών Δημόσιων Υπηρεσιών όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες, η υγεία, το νερό, η εκπαίδευση κλπ.

"Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ προσδοκούν να δημιουργήσουν μέσα από τη νέα συνθήκη ένα μοντέλο το οποίο θα οδηγήσει σε μια δικαιότερη παγκοσμιοποίηση, θα πρέπει παράλληλα να κατοχυρώσουν μέσα από την TTIP τα δικαιώματα των πολιτών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα τις θεμελιώδεις συνθήκες του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO conventions) και την επικύρωσή τους από τις ΗΠΑ", καταλήγει η επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές τους οποίους και καλεί σε διάλογο για να παραθέσει λεπτομερώς τις θέσεις της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα