Ανησυχία κυνηγών από φωτοβολταϊκά στην περιοχή Καταλυόντα – Μαθιάτη

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής, με σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία της αναφορικά με τους σχεδιασμούς για ανέγερση φωτοβολταϊκού πάρκου σε περιοχή εντός των ορίων των κοινοτήτων Καταλύοντα, Λυθροδόντα και Μαθιάτη της Επαρχίας Λευκωσίας.

Οι σοβαρές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον που θα επιφέρει η ενδεχόμενη ανέγερση του πάρκου, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας ακρόασης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ για τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, παρουσία μελών της ΚΟΚ

&ΔΑΖ, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες παρέμειναν αναπάντητα, όπως για παράδειγμα, για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθεί το συγκεκριμένο πάρκο με το δίκτυο της ΑΗΚ. Επίσης, άγνωστο παραμένει αν το υφιστάμενο δίκτυο μπορεί να διαχειριστεί την παραγωγή ενέργειας από το πάρκο που αν κατασκευαστεί θα είναι ισχύος 180MW και μονάδας αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 40MW, προστίθεται.

Ξεκάθαρη είναι η θέση μας πως αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της πράσινης ενέργειας για το μέλλον μας, αλλά ταυτόχρονα κρίνουμε ότι είναι οξύμωρο να καταστρέφουμε το πράσινο περιβάλλον για να δημιουργήσουμε πράσινη ενέργεια. Είναι αναγκαίο να επιτύχουμε μια ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης της ανανεώσιμης ενέργειας και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, αναφέρει η ΚΟΚ&ΔΑΖ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα