Αγγελίδης: Θα αποδοθούν οι ευθύνες αν υπάρχουν

Το πόρισμα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, που αφορά υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης δεν έχει παραληφθεί μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή είδηση που αναφέρεται στο συγκεκριμένο πόρισμα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι αμέσως με την παραλαβή του πορίσματος, τα όσα αναφέρονται

στην έκθεση της Επιτρόπου, θα διερευνηθούν πλήρως και θα αποδοθούν οι οποιεσδήποτε ευθύνες εάν υπάρχουν.

Διαβάστε σχετικά: Οι 9+1 καμπάνες Κουρσουμπά-έκθεση κόλαφος

“Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών και βάσει μελέτης που έγινε με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, η Αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου, 2017, προχώρησε στη σύσταση ειδικής ανακριτικής ομάδας κατάλληλα καταρτισμένης η οποία διερευνά παγκύπρια όλες τις καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων”, σημειώνει.

Ο κ. Αγγελίδης συμπληρώνει ότι επειδή “πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα που αφορά την προστασία και τη στήριξη μίας ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, ο απώτερος σκοπός της σύστασης της εν λόγω ομάδας, είναι η καλύτερη ανίχνευση, εξιχνίαση, τεκμηρίωση και καταστολή του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα