Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα γηροκομεία με τα κρούσματα κορωνοϊού

Η κατάσταση στα γηροκομεία, δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση, με αποτέλεσμα καθημερινά να ανακοινώνονται θάνατοι συμπολιτών μας τρίτης ηλικίας που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 


Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο πρόεδρος παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας, Δήμος Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.

Αρχικά, ο κύριος Αντωνίου ανέφερε ότι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι πέθαναν τέσσερις συνάνθρωποι μας (σ.σ χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου) που νοσηλεύονταν σε γηροκομεία.

Παράλληλα είπε ότι, «το ένα από τα δύο ιδρύματα

στα οποία πέθαναν οι ηλικιωμένοι, είχαν κρούσματα στις 25 Νοεμβρίου όπου έπρεπε να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, δηλαδή  να μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι και να γίνει απολύμανση. Στο τέλος είχαν ακόμη δύο κρούσματα άρα μήπως δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, έγινε και δεν ενημερώθηκε το σύστημα, απέκρυψαν γεγονότα;», διερωτήθηκε. 

«Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, γιατί αν σε ένα οίκο ευγηρίας που είχε κρούσματα έγιναν αυτά τα περιστατικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλους οίκους ευγηρίας», τόνισε ο κύριος Αντωνίου.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι θέλουν απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας και στο θέμα της ανακοίνωσης της περασμένης εβδομάδας όταν η ομάδα της κυρίας Πανά είχε βρει ετερογένεια στα μέτρα σε διάφορα γηροκομεία.

«Σημαίνει ότι κάποια μέτρα τηρούνταν ή δεν τηρούνταν, κάποια γηροκομεία τα τηρούσαν διαφορετικά και κάποια με βάση το πρωτόκολλο. Θέλουμε απαντήσεις, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους» είπε .

«Δεν γίνεται να έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις στα ιδρύματα και συνεχώς να βρίσκουμε κρούσματα».

Κλείνοντας είπε, «Ευτυχώς η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας βαδίζει σε πολύ καλή κατάσταση με την εκπαίδευση του προσωπικού αλλά όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια ζητήματα αναρωτιόμαστε ποιος έχει την ευθύνη».

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις νεκροί σε γηροκομεία από COVI19–Δεν νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεξέλεγκτη,anexelegkti