Α.Νεοφύτου: Οδηγίες από την Τουρκία-τ/κ πλευρά δεν δεχόμαστε

Οδηγίες από την Τουρκία ή την τ/κ πλευρά δεν δεχόμαστε, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επαναλαμβάνοντας πως, ο πραγματικός λόγος του αδιεξόδου στις συνομιλίες είναι το δημοψήφισμα στην Τουρκία και όχι η απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Σε δηλώσεις

του στο περιθώριο του Εθνικού Μνημοσύνου του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στα Πάνω Πολεμίδια, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, μετά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη.

"Δεν θα σχολιάσω τις οποιεσδήποτε αναφορές. Θα επαναβεβαιώσουμε τη θέση της ε/κ κοινότητας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως το δήλωσε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, ότι είναι πανέτοιμος με το οποιοδήποτε κάλεσμα του ΓΓ ή του Εκπροσώπου του, να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", απάντησε ο κ.Νεοφύτου.

Υπογράμμισε δε πως "δεν είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που αποχώρησε και δηλώνουμε τη στοχοπροσήλωση μας στις προσπάθειες επίτευξης λύσης του Κυπριακού, που θα μας απαλλάσσει από την τουρκική κατοχή".

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει το αίτημα του Τ/κ ηγέτη για αλλαγή της απόφασης για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως "οδηγίες, είτε από την τ/κ πλευρά, είτε από την Τουρκία, εμείς δεν δεχόμαστε, έχουμε απόψεις, έχουμε θέσεις".

Η ιστορία, συνέχισε, δεν μπορεί να παραγράφεται " και από την άλλη, δηλώσαμε από την πρώτη μέρα ότι αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού".

Σχολιάζοντας την πολιτική κρίση που ξέσπασε στα κατεχόμενα, είπε πως "αυτά είναι τα εσωτερικά προβλήματα στην τ/κ κοινότητα, το δημοψήφισμα στην Τουρκία, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος του σημερινού αδιεξόδου και να είμαστε ειλικρινείς".

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα