Αναβολή της γεώτρησης της TOTAL για το τέλος του χρόνου

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ γεώτρηση του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TOTAL θα καθυστερήσει τρεις με τέσσερεις μήνες και, ως εκ τούτου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από ανώτατη πηγή του Υπουργείου Εμπορίου.

Η απόφαση της εταιρείας, η οποία επρόκειτο να προχωρήσει με τις ερευνητικές δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο, γνωστοποιήθηκε μετά την αρνητική απόφαση του Δήμου Λάρνακας σχετικά με το λιμάνι (βλ. σελίδα 3).

Μάλιστα το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο κοινής συνάντησης των Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών με τον Πρόεδρο της

Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν το Υπουργείο Μεταφορών να αναλάβει να ετοιμάσει πρόταση, την οποία θα εγκρίνει το Υπουργικό στην επόμενη συνεδρίασή του για μόνιμο χώρο στέγασης των υποστηρικτικών υπηρεσιών, που στη βάση πληροφοριών θα είναι στη Λεμεσό. Το Υπουργείο Ενέργειας από πλευράς του ανέλαβε να πείσει τις εταιρείες για ενιαία ανάπτυξη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα η TOTAL έχει ήδη απαντήσει θετικά και αναμένονται οι απαντήσεις της ΕΝΙ και της Noble. Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα οι Γιώργος Λακκοτρύπης και Μάριος Δημητριάδης θα συναντηθούν και με τις τρεις εταιρείες για τελικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα