Αναβολή στην υπόθεση κτιρίων του ΤΕΠΑΚ λόγω φόρτου εργασίας

Αναβλήθηκε για τις 5 Οκτωβρίου η δίκη της υπόθεσης των ενοικιαζόμενων κτιρίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ).

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης καθώς υπάρχουν άλλες συνεχιζόμενες ποινικές υποθέσεις ενώπιον του και ως εκ τούτου έκρινε ότι πρέπει να δοθεί νέα αναβολή στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων, Ζήνωνα Αχιλλίδη και Γιώργου Χατζηγεωργίου οι οποίοι

είναι ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους ζήτησαν για τον πρώτο κατηγορούμενο, μείωση παρουσιάσεων του σε αστυνομικούς σταθμούς σε μία αντί δυο φορές την εβδομάδα.

Για το δεύτερο κατηγορούμενο ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζήτησε από το δικαστή όπως οι όροι της κράτησης των ταξιδιωτικών του εγγράφων καθώς και η παραμονή του στο στοπ λιστ αρθούν καθώς ο πελάτης του είναι επιχειρηματίας και χρειάζεται να μεταβαίνει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς σκοπούς.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και διέταξε όπως του παραδοθούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα για την περίοδο 8 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου με επιπλέον εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

Οι δυο κατηγορούμενοι, ο 44χρονος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του ΤΕΠΑΚ Ζήνωνας Αχιλλίδης και ο 51χρονος εργολάβος Γιώργος Χατζηγεωργίου οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζουν 22 κατηγορίες για 7 αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Ο πρώτος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες που αφορούν δεκασμό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα