Αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας βλέπουν οι ΗΠΑ

Ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, βλέπουν την Ελλάδα οι ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του Νίκου Κοτζιά.

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο,

όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε από κοινού με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις στον κόλπο της Σούδας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εμβαθύνει τη συνεργασία με φίλους της Αμερικής στην περιοχή, χώρες όπως το Ισραήλ, η Κύπρος, την τριμερή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε σε ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που μίλησε για τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν να κινούνται προς τα ευρωατλαντικά θεσμικά όργανα, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, και αυτό βεβαίως, όπως είπε, είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

«Μας εντυπωσίασε πολύ ο τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς ανέλαβε εποικοδομητικά και προορατικά την οικοδόμηση αυτού του δικτύου σχέσεων, αποδεικνύοντας πώς η Ελλάδα αξιοποιεί τη δημοκρατία, το καθεστώς της ως κράτος-μέλος της ΕΕ, ως μέλος του ΝΑΤΟ, για να βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια πιο σταθερή και ευημερούσα γειτονιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα