Αναβάθμισαν Τρ. Κύπρου και Ελληνική οι Fitch

Σε αναβάθμιση των τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής προχώρησαν οι Fitch.

Το rating για τη χρηματοοικονομική ευρωστία της Τρ. Κύπρου αναβαθμίστηκε σε CCC από CC και της Ελληνικής σε B- με σταθερό outlook

από CCC.

Παράλληλα, το rating βιωσιμότητας της BOCY αναβαθμίστηκε σε ccc από cc και της HB σε b- από ccc. Ο οίκος αναβάθμισε επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελληνικής σε B από C.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι αναβαθμίσεις αντανακλούν κυρίως τη βελτίωση των κεφαλαιακών αποθεμάτων μετά την ολοκλήρωση των εκδόσεων κεφαλαίου και την απόδειξη της βελτίωσης της δυναμικής των καταθέσεων, εν μέσω της σταδιακής χαλάρωσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, που έχουν αρθεί πλήρως αρχές Απριλίου 2015.

Η αναβάθμιση για την Τρ. Κύπρου σημειώθηκε επίσης λόγω της προόδου στη διαδικασία απομόχλευσης περιουσιακών στοιχείων που επέτρεψε τη μείωση της εξάρτησης της από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο, τονίζεται, οι αξιολογήσεις των τραπεζών παραμένουν βαθιά κάτω από επενδυτική βαθμίδα ώστε να αντικατοπτρίζουν τον σημαντικό κίνδυνο αποτυχίας, κυρίως λόγω της αδύναμης απόδοσης της ποιότητας των δανείων και στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, στις ψηλές ανισορροπίες της χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα