Αναβάλλεται η επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Πετρελαίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελμόλα, στην Κύπρο.

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ενέργειας, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος πρόκειται να μεταθέσει την ημερομηνία του ταξιδιού του στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο

των συναντήσεων που πρόκειται να έχει, τόσο με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Ελμόλα θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τρίτο γύρο αδειοδότησης για την έρευνα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνει, ακόμα, το θέμα της προετοιμασίας της τριμερούς συνόδου κορυφής μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις αρχές Οκτωβρίου και θέματα διμερών σχέσεων.

Επιστέγασμα των επαφών που θα έχει ο Αιγύπτιος Υπουργός στη Λευκωσία θα είναι η υπογραφή συμφωνίας για την πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, της πρώτης μεταξύ τριών συμφωνιών που πρόκειται να υπογραφούν μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς ανοίγει το δρόμο για πιθανή διοχέτευση του κυπριακού και του αιγυπτιακού αερίου (πιθανώς και του ισραηλινού) στην Ευρώπη όχι μέσω της Τουρκίας, αλλά μέσω της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα