Αποχή από τους μαθητές παρά την αναστολή μέτρων από Γονείς

Παρά την αναστολή των μέτρων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, οι μαθητές θα παραμείνουν έξω από τις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ Ζαφείρη Δημητρίου οι μαθητές θα προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα από τις 9:25 μέχρι και τις 13:35 για αν στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης μια μέρα πριν από τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Nωρίτερα, σε αναστολή των μέτρων της δίωρης αποχής από τα μαθήματα, μαθητών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών προχώρησε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων, Πέτρο

Κουλέρμο.

Στις 12 παρά 5 πριν από τα μεσάνυκτα, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης ανακοίνωσε την αναστολή των μέτρων (αποχή των μαθητών από τα μαθήματα την 3η και 4η περίοδο για σήμερα Πέμπτη) που είχε εξαγγείλει προηγουμένως.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι Οργανωμένοι γονείς έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει και μετά την απόφαση της ΠΣΕΜ να καλέσει τους μαθητές να αποχωρήσουν από τα σχολεία τους, δεν έχει άλλα περιθώρια από το να αναστείλει τα μέτρα.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως η Παγκύπρια Συνομοσπονδία συνεχίζει να κρίνει αναγκαία την αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να δοθεί χρόνος στο διάλογο που θα επιτρέψει την ορθή εφαρμογή της Πρότασης.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των Γονιών καλούσε τα παιδιά σε 2-ωρη αποχή από τα μαθήματα, αλλά να παραμείνουν στα σχολεία τους γιατί σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία και όχι η απώλεια περεταίρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου. Η αποχώρηση από τα σχολεία βρίσκει αντίθετους τους Γονείς.

Ως εκ τούτου, τα εξαγγελθέντα μέτρα για σήμερα Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, αναστέλλονται και οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα