Αναστάτωση στον τομέα των κτηματομεσιτικών

Αναστάτωση φέρεται να επικρατεί ανάμεσα στους κτηματομεσίτες, καθώς, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, για έξι χρόνια το συμβούλιο εγγραφής κτηματομεσιτών εφάρμοζε -κατά κανόνα λανθασμένα- μια νομοθετική διάταξη που αφορά μια κατ’ εξαίρεση διαδικασία απόκτησης άδειας κτηματομεσίτη.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρει ότι εξαιτίας του πιο πάνω εγείρεται θέμα ακύρωσης δεκάδων αδειών που παραχωρήθηκαν με αναγνώριση πενταετούς πείρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, εγείρεται και ζήτημα που αφορά σε διαγραφή από το μητρώο κτηματομεσιτών πολλών επαγγελματικών

που εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία.

Μάλιστα δεν αποκλείει το συμβούλιο εγγραφής κτηματομεσιτών να οδηγηθεί στα δικαστήρια για αποζημιώσεις από κτηματομεσίτες που δυνατόν να διαγραφούν λόγω της εκ των υστέρων διαπίστωσης.

Το δημοσίευμα επικαλείται και γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα, υπενθυμίζοντας, ακόμη, ότι το όλο θέμα συζητήθηκε χθες στη κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών Μάριου Μαυρίδη, Γιώργου Περδίκη, Πανίκου Λεωνίδου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και Κωστή Ευσταθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα