Ανάρτηση από τον πρόεδρο του ΚΟΑ για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο!

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, με αφορμή τα έργα ανάπλασης του Φυτιδείου Αθλητικού Κέντρου (παλιού ΓΣΟ). 

Αναλυτικά:

Άρχισαν πρόσφατα τα έργα ανάπλασης του Φυτιδείου Αθλητικού Κέντρου (παλιού ΓΣΟ) κι ελπίζουμε λοιπόν σύντομα να τερματιστεί η πανάσχημη αυτή εικόνα που παρουσιάζει εδώ κ πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό μνημείο. Παρόλο που η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση, από την μέρα που αναλάβαμε την νέα

διοίκηση του ΚΟΑ, θέσαμε σαν βασικό μας στόχο να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού κι ιδιαίτερα τον φίλο Δήμαρχο, αλλά και την τότε διοίκηση του ΤΕΠΑΚ, τρέξαμε πολύ το θέμα κι είχαμε αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ την κυβέρνηση Αναστασιάδη κι ιδιαίτερα τον τότε ΥΠΟΙΚ φίλο Χάρη Γεωργιάδη, για την επιχορήγηση του όλου έργου με το ποσό των €1.5εκ. 

Με την ευκαιρία της έναρξης των κατασκευαστικών έργων της Α’ Φάσης 14/3, επισκεφθήκαμε τον χώρο του εργοταξίου μαζί με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, την αρχιτέκτονα, τους μηχανικούς, εργολάβους κλπ, ενώ με συνόδευσε ο συνάδελφος στο ΔΣ ΚΟΑ, Ανδρέας Μυλωνάς. Τα έργα της Α’ Φάσης περιλαμβάνουν την αναβάθμιση και επαναλειτουργία των 3 γηπέδων (2 για mini football και 1 για καλαθόσφαιρα-βόλεϊ-τένις), καθώς επίσης κ την ανάπλαση της πλατείας. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται μέχρι τον προσεχή Ιούνιο 2022. Η Β’ Φάση περιλαμβάνει τις κτιριακές υποδομές, όπως αίθουσες γυμναστηρίων, το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ (με ξεχωριστό προϋπολογισμό του Δήμου Λσού) και το Εστιατόριο/Καφετέρια, αναμένεται δε να προσφοροδοτηθούν για κατασκευή τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε ότι επιτέλους αυτός ο χώρος θα αποκτήσει την όψη κ λειτουργία που αρμόζει σε ένα ιστορικό αθλητικό κέντρο στην καρδιά της πόλης. 

Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι αυτή τη φορά θα επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας του Κέντρου ως ενός χώρου μαζικής άθλησης &κοινωνικοποίησης.  Εμείς, εκ μέρους του ΚΟΑ, τονίσαμε ότι μια βασική δέσμευση του Οργανισμού, ιδιοκτήτη του παλιού ΓΣΟ, υλοποιείται επιτέλους κι ότι θα προσφέρουμε στην πόλη της Λεμεσού και τους δημότες της μια ευκαιρία κίνησης κι άθλησης στο κέντρο, παρόλα τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Οι φοιτητές φυσικά του ΤΕΠΑΚ θα απολαμβάνουν την άνεση και χρήση του χώρου σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ θα συμπεριληφθούν και τα διάφορα προγράμματα εκγύμνασης του ΚΟΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανάρτηση, ΚΟΑ, Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο,anartisi, koa, fytideio athlitiko kentro