Ανάπτυξη 1% για το 2015 προβλέπει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Για ανάπτυξη της τάξης του 1% στην κυπριακή οικονομία και παρά τις προβλέψεις της Κομισιόν για το αντίθετο, έκανε σήμερα λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε τα όσα ανέφερε και το Σάββατο στη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, ότι δηλαδή μετά από 7 χρόνια αρνητικών προβλέψεων, υπάρχει αυτή τη στιγμή αισιοδοξία για τα καλύτερα που θα έρθουν για την κυπριακή οικονομία αλλά και βεβαιότητα ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας.

«Το 2008 όταν μιλούσα για την οικονομική κρίση που θα ερχόταν κανείς δεν με πίστευε γιατί ζούσαμε ακόμη την οικονομική ευμάρεια. Και τώρα που είμαι αισιόδοξος για τα καλά που θα `ρθουν είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα με πιστέψει. Και δικαιολογημένα οι πολίτες δεν θα με πιστέψουν σήμερα, για τον απλούστατο λόγο ότι ενώ καλυτερεύουν οι δείκτες και έχουμε ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία μας τα προβλήματα του απλού ανθρώπου είναι εκεί, η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είπε, αναφέροντας ότι «όπως και η οικονομική κρίση ήρθε μεταχρονολογημένα από την καταρράκωση των δεικτών έτσι και τα πραγματικά αποτελέσματα στην οικονομία θα έρθουν μεταχρονολογημένα της καλυτέρευσης των δεικτών και της εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία».

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι η Κύπρος θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ύφεση το 2015 της τάξης του 0,5%, προβλέποντας, αν δεν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας, οικονομική ανάπτυξη γύρω στο 1% για το 2015.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα