Αναγνωρίστηκε ο καμικάζι της επίθεσης στην Άγκυρα – Μέλος του PKK

Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης, που πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο άνθρωπος που έφερε επάνω του εκρηκτικά και ανατινάχθηκε είναι ο Οζκάν, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Ο ένας από τους δράστες ταυτοποιήθηκε ως Χασάν Ογούζ, με την κωδική ονομασία "Κανιβάρ Ερντάλ", μέλος επίσης του PKK.
Δεύτερη αεροπορική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ

Το

τουρκικό υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε αεροπορική επιχείρηση για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες στο βόρειο Ιράκ, εναντίον της οργάνωσης PKK, μετά την 1η Οκτωβρίου.

Χτυπήθηκαν 16 στόχοι από σπηλιές και καταφύγια μέχρι και αποθήκες πυρομαχικών. Το υπουργείο τόνισε ότι ένας σημαντικός αριθμός τρομοκρατών εξουδετερώθηκε επίσης στην επιχείρηση.

Το υπουργείο επισήμανε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα έως ότου δεν παραμείνει ούτε ένας τρομοκράτης.

Επιχείρηση κατά των εν υπνώσει κυψελών του ΡΚΚ

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές ασφαλείας, που επικαλείται ο έγκριτος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν, η εκτεταμένη επιχείρηση που ξεκίνησαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την 1η Οκτωβρίου στοχεύει το δίκτυο συλλογής πληροφοριών και τους «κοιμισμένους πυρήνες» του PKK σε αστικές δομές, καθώς και Σύρους μετανάστες που στρατολογούνται από το PKK για τρομοκρατικές επιθέσεις, που περίμεναν να κινητοποιηθούν, όταν χρειαστεί.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι η απόφαση για τις επιχειρήσεις ανά τη χώρα δεν ελήφθη ως απάντηση στην επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνων προετοιμασιών εναντίον των δομών του PKK στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ.

Πηγές ανέφεραν επίσης ότι αυτή η επιχείρηση στοχεύει στην πρόληψη πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών που μπορεί να επιχειρήσει το PKK σε μεγάλες πόλεις στη δυτική και νοτιοανατολική Τουρκία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ημερήσια εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και η αστυνομία ξεκίνησαν επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία μετά από 10 μήνες προετοιμασίας.

Η εφημερίδα Τουρκιγέ αναφέρει ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και η αστυνομία κατέστρεψαν τη λεγόμενη δομή πληροφοριών του PKK, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Δύσης.

Σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά και του προκατόχου του Σοϊλού

Αμέσως μετά την επίθεση στην Άγκυρα, μια ομάδα τρολ γνωστή για την εγγύτητά της στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέλαβε δράση. Μέσω ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται "Ebabil Harekatı (Επιχείρηση Swift)", τα τρολ ισχυρίστηκαν ότι η απόλυση των στελεχών του Σοϊλού από τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά διευκόλυνε την επίθεση.

Αυτό αποκαλύπτει ότι ξεκίνησε μία σύγκρουση μεταξύ Σοϊλού και Γερλίκαγιά, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα