Αν του προκύψει και η Ευρώπη…

Ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν αναλαμβάνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας από τώρα, αλλά ανέλαβε ήδη τον προγραμματισμό. Έχει την εικόνα της ομάδας, σίγουρα έχει σχηματίσει μία πρώτη άποψη. Και ξέρει προς τα πού πρέπει να βαδίσει στο επόμενο διάστημα. Ολοκληρώνοντας το συντομότερο δυνατό την αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ και βρίσκοντας τις πρώτες προσθήκες.

Δεν είναι εύκολο το έργο του Κύπριου τεχνικού, που πρέπει να συνδυάσει 3-4 διαφορετικές παραμέτρους. Στις συζητήσεις με τη Διοίκηση έχει καταλήξει σε δύο πράγματα. Ότι θα δουλέψει

με μπάτζετ συγκεκριμένο. Ότι δεν θα ξηλώσει το ρόστερ, αφού υπάρχει σημαντικός αριθμός αξιόλογων παικτών, οπότε θα κάνει συγκεκριμένο αριθμό μετεγγραφών. Κακά τα ψέματα, η Ομόνοια πρέπει να προσθέσει μερικά πολύ γερές «δοκούς» στο οικοδόμημα της ομάδας. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές σε σχέση με την Ευρώπη. Άλλο να χρειαστεί να ριχτεί σε αγωνιστική δράση στα τέλη Ιουνίου και άλλο τον Αύγουστο. Το ιδανικό φυσικά για τον Κύπριο τεχνικό είναι να αρχίσει την πορεία του στην Ομόνοια με ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά κυρίως να ξέρει πως με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα έχει και περισσότερη οικονομική ευχέρεια να κινηθεί στο μετεγγραφικό παζάρι. Λογικά ομιλούντες, ο Πάμπος Χριστοδούλου θα κάνει κάποιες πρώτες αναγκαίες (έτσι και αλλιώς υπάρχουν ήδη 2-3 εμφανή κενά) κινήσεις για να έχει έτοιμη ομάδα σε περίπτωση ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για να έχει ανταγωνιστικό σύνολο και στην πορεία θα κλείνει αναλόγως το ρόστερ. Ο χρόνος αυτήν τη στιγμή είναι με το μέρος του, με σχετική πολυτέλεια ν' αναμένει τα επόμενα ματς για να δει πού οδεύει η κατάσταση.

Για να προκύψει φυσικά Ευρώπη, υπάρχουν οι δύο προϋποθέσεις. Η Ομόνοια να κερδίσει το εισιτήριο χωρίς… βοήθειες και αυτό σημαίνει να τερματίσει 3η. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά δεν αποκλείεται. Δεν είναι απαγορευτική σήμερα η διαφορά από την ΑΕΚ, αλλά πρέπει ότι αντιμετωπίσει τους Λαρνακείς, να τους κερδίσει (για να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας), αλλά και να πάρει γενικά πολλούς βαθμούς στα πλέι-οφ. Αν δεν μπει στην τριάδα, τουλάχιστον θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα ξεπεράσει την ΑΕΛ και θα εύχεται να μην πάρει το κύπελλο η ομάδα της Λεμεσού ή η Ανόρθωση. Συνεπώς, είτε το θέλει είτε όχι, η Ομόνοια πρέπει να κάνει υπολογισμούς, που θα γίνονται πιο απλοί αν κερδίζει το παιχνίδι που έρχεται. Η νίκη επί του Απόλλωνα είναι εξαιρετικά σημαντική (θα βάλει πίεση και στους μπλε της Λεμεσού). Ο Ιωακείμ δεν ήταν στον πάγκο στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια της χρονιάς, όπου η Ομόνοια πιάστηκε αδιάβαστη και έτρεχε σε όλα στο σκορ. Χρειάζεται ιδανική στρατηγική ο αγώνας αυτός. Ο τεχνικός της ομάδας δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Μαργκάσα.

Διαρκείας
Η Ομόνοια ψάχνει περίπου 100 χιλιάδες για να είναι έτοιμη στα κριτήρια Μαρτίου και μέσα από τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας, οι ιθύνοντες αναμένουν μία καλή είσπραξη ρευστού. Συνεργείο διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας 2017-18 θα λειτουργήσει σε Λεμεσό (σήμερα από τις 3 το απόγευμα ώς τις 8 το βράδυ στον ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού) και αύριο τις ίδιες ώρες στονΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα