Αν η Κύπρος είχε εστιατόριο με αστέρι Michelin θα ήταν το L'Atelier Robuchon

Ο ετήσιος οδηγός της Michelin αποτελεί ως γνωστόν το Ευαγγέλιο της Γαστρονομίας και τα διάσημα αστέρια είναι εκείνα του ανεβάζουν και κατεβάζουν εστιατόρια σε όλο τον κόσμο αλλά και τα κασέ των βραβευμένων σεφ. Στην Κύπρο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin όμως το κοντινότερο

που διαθέτει στην ύψιστη αυτή γαστρονομική διάκριση... μόλις άνοιξε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Πρόκειται φυσικά για το  L'Atelier Robuchon μέρος της γνωστής αλυσίδας βραβευμένων εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο, που δημιούργησε ο αείμνηστος Γάλλος σεφ Joël Robuchon, ο επονομαζόμενος και “σεφ του αιώνα” και κάτοχος -κρατηθείτε!- 32 αστεριών Michelin. Σωστός γαλαξίας! Το L'Atelier Robuchon άνοιξε τις πύλες του εδώ και μερικές εβδομάδες εντός της εμπορικής ζώνης της Μαρίνας Αγίας Νάπας και ήδη έγινε talk of the town ως η απόλυτη εμπειρία εξαιρετικού φαγητού, με αυθεντικές γεύσεις, κομψό κι επιβλητικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο, τη θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα όπου βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών (κάτι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αλυσίδας) και όλα αυτά με φόντο το μαγευτικό μπλε της Μεσογείου.

Τα 22 εστιατόρια Joël Robuchon βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική) και σε μητροπόλεις της υψηλής κουζίνας όπως η Νέα Υόρκη, το Τόκιο, η Γενεύη, το Ντουμπάι, το Μονακό, η Σαγκάη και φυσικά η γενέτειρα του σεφ, το Παρίσι όπου το L'Atelier de Joël Robuchon εκτός του ότι διαθέτει δύο αστέρια Michelin επιπρόσθετα ψηφίστηκε 12ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2012. Μοιράζονται συνολικά 32 αστέρια της Michelin γεγονός που κατατάσσει τον αείμνηστο Joël Robuchon (πέθανε το 2018) ως τον πιο διακεκριμένο σεφ στην 122χρονη ιστορία του Οδηγού.

Ως αληθινός οραματιστής ο Robuchon  έφερε επανάσταση στο fine-dining, με την απλότητα, τη συνέπεια και την αριστεία που τον χαρακτήριζε. Χρησιμοποιώντας μόνο υψηλής ποιότητας υλικά, κατάφερε να εξυψώσει το καλό φαγητό σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας συνεχώς νέα, μοναδικά και κορυφαίας αισθητικής και γεύσης πιάτα.  Δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα συστατικά των οποίων η γεύση είναι καθοριστικής σημασίας, κατάφερε να φέρει την επανάσταση στη λεγόμενη μοντέρνα κουζίνα.  Σε ηλικία 50 ετών αποσύρθηκε από τις κουζίνες και ξεκίνησε να ταξιδεύει, συγκεντρώνοντας έτσι νέες εμπειρίες και επιρροές, κυρίως από την Ασία. Το διάστημα που πέρασε στην Ιαπωνία επηρέασε εμφανώς το στυλ της μαγειρικής του, ιδιαίτερα στις υφές των πιάτων του. Κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη δημιούργησε ένα νέο concept εστιατορίου, το L'Atelier de Joël Robuchon, εμπνευσμένο από την εμπειρία του sushi counter.

Το L'Atelier Robuchon στη Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η τελευταία προσθήκη στην αξιοζήλευτη οικογένεια που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως. Ένα κόσμημα αισθητικής, ένας παράδεισος αρωμάτων και γεύσεων που ανέβασε το επίπεδο του fine-dining στο νησί σε δυσθεώρητα ύψη και που σίγουρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρώτο εστιατόριο της Κύπρου με αστέρι Michelin. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, παραμένει ό,τι κοντινότερο και σίγουρα μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία που όμοιά της δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στο νησί.

Ωράριο λειτουργίας

Τετάρτη - Κυριακή 18:30 – 23:30

Τηλέφωνο κρατήσεων: +357 23 300 570

https://jrobuchoncyprus.com/restaurant/latelier-de-joel-robuchon/

Keywords
Τυχαία Θέματα