Αν εκτελούσε και από τα 11 βήματα

Η φετινή χρονιά για τον Ντε Βινσέντι άρχισε ιδανικά με τα γκολ που σημείωσε στα προκριματικά παιγνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και εξελίσσεται εντυπωσιακά με τις επιδόσεις του στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, πρόλαβε και σκόραρε μέχρι στιγμής 18 φορές, εκ των οποίων τα 13 επιτεύχθηκαν στο πρωτάθλημα. Αριθμός που θεωρείται ρεκόρ καριέρας για τον 27χρονο, καθώς ξεπέρασε τα 12 τέρματα που είχε πετύχει όταν πρωτοήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως δανεικός από τον

Ολυμπιακό στα μέσα εκείνης της περιόδου. Και όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες ο προπονητής τον επιλέγει ως ακραίο επιθετικό ή πίσω από τον επιθετικό.

Κι΄ όμως, τα 13 φετινά γκολ κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι αρκετά παραπάνω. Θα μπορούσαν να ακουμπούν στα 20. Θα μπορούσε ο Ντε Βισέντι να είναι ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη (επιτρέψτε μας τον όρο από το γνωστό κόμικ). Πως; Αν εκτελούσε τα πέναλτι. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ντε Βισέντι τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, όσες φορές κλήθηκε να εκτελέσει. Ήταν και είναι σπεσιαλίστας. Φέτος ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο πρωτάθλημα οχτώ πέναλτι, τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Καβενάγκι, ο οποίος οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ. Ωστόσο, είναι εύκολα αντιληπτό πως στη θέση του Καβενάγκι θα μπορούσε να βρίσκεται ο «Ντέβι». Θα ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο, αν οδηγούσε τη κούρσα των σκόρερ ένας μεσοεπιθετικός

Ακόμα κι έτσι όμως ο Αργεντινός βλέπει πολύ συχνά δίχτυα και με δεδομένο πως απομένουν ακόμα 12 αγώνες, είναι σε θέση να αυξήσει κατά πολύ το προσωπικό του ρεκόρ. Το κυριότερο, ο ΑΠΟΕΛ, έχει στη τάξεις του δύο συμπατριώτες που ήδη μαζί ξεπέρασαν τα 30 γκολ. Δύο αργεντινούς που κάνουν άψογα τη δουλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα