Άμυνες για τίτλο

Σε σύνολο 16 αγωνιστικών, οι τρεις ομάδες (ΑΕΚ-ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ), που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μοιράζονται τον άτυπο τίτλο της καλύτερης -μέχρι στιγμής- αμυντικής γραμμής του πρωταθλήματος. Έχουν δεχθεί 8 γκολ η κάθε μια, που αναλογεί σε 0,5 γκολ/ανά αγώνα.

Ένα πολύ αξιοπρόσεκτο στατιστικό νούμερο που δικαιολογεί και το γεγονός ότι παλεύουν σκληρά για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Άλλωστε, αν συγκρίνεις το μέσο όρο παθητικού της ΑΕΚ,

της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ με τις ομάδες που προπορεύονται και συνάμα έχουν και την καλύτερη άμυνα, στα εννέα πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο ο Ολυμπιακός Πειραιώς έχει καλύτερο μέσο όρο (0,4 γκολ/ανά αγώνα), σε λιγότερες όμως αγωνιστικές (5 γκολ σε 12 αγώνες). ΑΕΚ-ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, βρίσκονται πάνω από Μπάγερν (0,56 γκολ/ανά αγώνα) ,Τσέλσι (0,61), Γιουβέντους (0,82), Ρεάλ (0,93), Μπενφίκα (0,53), Νις (0,68), Φέγενοορντ (0,7) και Βασιλεία (0,83).

Επιπλέον, άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι η ΑΕΚ και η ΑΕΛ μόνο στα έξι από τα δεκαέξι παιχνίδια τους, δέχθηκαν τέρμα. Μαζί έχουν χτυπήσει δεκάρι «clean sheet» και μοιράζονται την πρωτιά στην σχετική κατάταξη έναντι οκτώ του ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη οι «γαλαζοκίτρινοι» του Τόμας Κρίστιανσεν δεν έχουν δεχθεί πάνω από ένα γκολ στα οκτώ παιχνίδια που έχει παραβιαστεί η εστία τους ενώ διαθέτουν και το ρεκόρ συνεχόμενου «clean sheet», έξι αγωνιστικών (1η μέχρι 6η αγωνιστική).

Keywords
Τυχαία Θέματα