"Τσίμπησε" το βαθμό ο Μιλόγεβιτς

Με τον κόσμο του να μετατρέπει το «Θ. Κολοκοτρώνης» σε Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος τσίμπησε έναν ακόμη βαθμό, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για τη 18η αγωνιστική, παραμένοντας μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Αστέρας Τρίπολης που παρέμενε αήττητος σε 7 εντός έδρας ματς, υποδέχθηκε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον τρομερό φέτος Πανιώνιο που βρίσκεται στη 2η θέση και με μόλις μία ήττα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές!

Το μεταξύ τους ματς για την 18η αγωνιστική είχε όλες τις... προϋποθέσεις για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, όμως αυτό που επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι δυνατές κόντρες, τα πολλά φάουλ, τα ακόμη περισσότερα λάθη και η προσεκτική τακτική των δύο τεχνικών. Μοιρασμένο ματς σε γενικές γραμμές, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο και τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, όμως το τελικό 1-1 είναι ένα δίκαιο και... δικαιολογημένο βάσει της εικόνας του αγώνα αποτέλεσμα.

Το ματς ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να μπαίνει πιο ορεξάτος στο γήπεδο και τον Μασούρα να έχει ένα καλό σουτ στο 3', ενώ οι παίκτες του Μιλόγεβιτς είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους για το πρώτο δεκάλεπτο. Από κει και πέρα όμως ο Αστέρας ανέβηκε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε κοντά στο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις. Το σουτ του Φαρίνια στο 10' κόντραρε και απομακρύνθηκε, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μανιάς σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στη φάση του 15', όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μανιάς σούταρε από το ύψος στη περιοχής όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Το ματς πάντως μετά το πρώτο τέταρτο δεν είχε καλό ρυθμό, με πολλά φάουλ και λιγοστό καθαρό χρόνο παιχνιδιού. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του είχε δύο καλές τελικές με Σιώπη και Μπεν στο 23' και το 27', όμως συνολικά δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον όχι μετά από οργανωμένη προσπάθεια. Τελικώς, το ματς... άναψε και πάλι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου όταν ο Βλάχος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ρέφερι έδωσε σωστά το πέναλτι για τον Αστέρα και ο Μάσα το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, δηλαδή με γκολ. Αυτή τη φορά όμως για τον Πανιώνιο, ο οποίος ήταν καλύτερος από τον Αστέρα σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο που αντίστοιχα του «άνηκε» στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Στην πρώτη φάση της επανάληψης, στο 47', οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, η άμυνα δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ταπόκο ο οποίος στην πρώτη του επαφή αφότου μπήκε στο ματς, νίκησε από κοντά τον Ντοναρούμα για το 1-1.

Ένα ακόμη δίλεπτο μετά, οι «κυανέρυθροι» έχασαν ακόμη μια κλασική ευκαιρία με Μπεν και Μασούντ, ενώ στο 53', σε μια φάση διαρκείας, Μασούρας και Φούντας στη συνέχεια δεν κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ του Αστέρα. Όσο περνούσε η ώρα πάντως ο ρυθμός έπεφτε ακόμη περισσότερο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνές τους σε αυτό το σημείο και να δείχνουν μάλλον ικανοποιημένες με τον 1 βαθμό.

Καλύτερη στιγμή μετά την φάση του Φούντα στο 53' ήταν για τον Αστέρα, όταν ο Καλτσάς υποδέχθηκε σέντρα του Γιαννούλη στην κόντρα, όμως σούταρε άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο γκολκίπερ ήταν σταθεροί σε 1-2 περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβουν κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με την πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων σε αυτό το γήπεδο στο πλαίσιο της Super League, αποτέλεσμα που φυσικά προσθέτει ένα ακόμη λιθαράκι προς την επίτευξη των στόχων τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (84' Δημούτσος), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Μανιάς.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (46' Ταπόκο), Ρισβάνης, Β. Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (88' Καθάριος), Μασούρας (69' Μαχμούτοβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα