"Το χρυσό θα έρθει"

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης ότι θα έρθει και το χρυσό μετάλλιο τα επόμενα χρόνια. Μίλησε επίσης για το πρόγραμμα της προετοιμασίας του, έκανε ένα σύντομο απολογισμό για το 2014 και έστειλε και τις δικές του ευχές και μηνύματα σε όλο τον κόσμο.

"Η πιο μεγάλη μου επιτυχία το 2014 ήταν το αργυρό στην Κίνα, αλλά αυτή την φορά πλησίασα πάρα πολύ το χρυσό. Σε γενικές γραμμές το 2014 ήταν πολύ καλή χρονιά, εξασφάλισα θέση στους

Ολυμπιακούς και μου έφυγε η πίεση και όλα μου πήγαν καλά. Μπορώ να πω ότι περίμενα ακόμη περισσότερα από τον εαυτό μου, αλλά με περισσότερη πειθαρχία και επιμονή αλλά και υπομονή πάνω απ’ όλα, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει και το χρυσό.

Εύχομαι να μεγαλώσει η κυπριακή ομάδα των Ολυμπιακών αγώνων και να έρθουν και περισσότερα μετάλλια επειδή το αξίζουμε, είμαστε μικρή χώρα και οι επιτυχίες μας αξίζουν περισσότερο. Είναι και γι’ αυτό τον λόγο που οι ξένοι σέβονται περισσότερο τις επιτυχίες των αθλητών από μικρές χώρες και μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Αυτές τις μέρες προετοιμάζομαι στην Κύπρο και στις δέκα Ιανουαρίου θα αναχωρήσω για Βραζιλία και για πρώτη φορά θα πάρουμε όλοι οι αθλητές μια πρώτη γεύση από τα νερά του Ρίο. Ακολουθεί το Παγκόσμιο στο Μαϊάμι, μετά και πάλι Κύπρο και στη συνέχεια τέλη Ιουνίου Καναδά, ενδιάμεσα επιστροφή και προετοιμασία στην Κύπρο και μέσα Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τον Αύγουστο θα γίνει και το προολυμπιακό τουρνουά στο Ρίο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τα νερά του Ρίο από κάποιες αναλύσεις που έγινα βρέθηκαν μολυσμένα θανατηφόρα βακτήρια και ενδέχεται να αλλάξει η πόλη των αγώνων της ιστιοπλοϊας. Θα περιμένουμε την τελική απόφαση πριν το καλοκαίρι.

Από τον καιρό που κατέκτησα το ολυμπιακό μετάλλιο και μετά όταν ακολούθησαν και οι επόμενες μου επιτυχίες με αποτέλεσμα να με υπολογίζουν περισσότερο. Φέτος στο παγκόσμιο στην Ισπανία, την τελευταία μέρα των αγώνων έκανα τρεις πρωτιές την ίδια μέρα, κάτι πάρα πολύ δύσκολο και όλοι με ρωτούσαν πως τα κατάφερα. Είχα και μια ατυχία στη Σανταντέρ προς το τέλος του αγώνα μου έσπασε το κάτω κατάρτι, κάτι πολύ σπάνιο. Είναι μέσα σε έναν αγώνα κάποτε και οι ατυχίες, τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις.Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά, υπομονή και το 2015 θα είναι χρονιά ανάκαμψης για τον τόπο μας. Πάντοτε ότι κάνετε να το κάνετε για τον εαυτό σας και μετά για τους άλλους"

Keywords
Τυχαία Θέματα