"Θέλουμε την κάθαρση στον τόπο μας"

Ανακοίνωση σε σχέση με τις καταγγελίες του εν ενεργεία διαιτητή Μάριου Παναγή για τα θέματα διαιτησίας εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα:

Η ανακοίνωση:Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εν ενεργεία διαιτητή Μάριου Παναγή στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έχει δώσει για τα τεκταινόμενα στο χώρο της κυπριακής διαιτησίας η Διοίκηση της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου επιθυμεί ως πρώτη αντίδραση να δώσει τα συγχαρητήρια της στον κ. Παναγή για το θάρρος που είχε να βγει να μιλήσει. Ο κ. Παναγή αποφάσισε μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό να

εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα και να θέσει τον εαυτό του και τα στοιχεία που κατέχει στη διάθεση της νομικής υπηρεσίας. Καθήκον όλων να στηρίξουμε την προσπάθεια του και να αποδείξουμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε και θέλουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την άμεση ανταπόκριση της Νομικής Υπηρεσίας τους κράτους μας καθώς και την πρόθεση της ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών. Αναμένουμε παράλληλα την άμεση προστασία των μαρτύρων αλλά και την άμεση απομάκρυνση, κατά τη διάρκεια των ερευνών, όσων αναφέρονται στις καταγγελίες έτσι που να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα επηρεασμού οποιουδήποτε θα δώσει ή θα ήθελε να δώσει στοιχεία για τις εν λόγω καταγγελίες ή και άλλες που πιθανό να γίνουν.Θεωρούμε ότι οι εν λόγω καταγγελίες είναι πάρα πολύ σοβαρές σε βαθμό που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στο βαθμό αποδοχής του ποδοσφαίρου στη κοινή γνώμη αλλά και στην προσέλκυση ή απομάκρυνση σημαντικών επενδύσεων στο χώρο κάτι που το άθλημα έχει άμεση ανάγκη. Για τον λόγο αυτό δίνεται στις αρχές μια ευκαιρία για να αποδείξουν ότι μπορούν να προστατεύσουν το άθλημα από κακές επιρροές και πρακτικές δίνοντας το έναυσμα για την αναγέννηση του.Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου στα 66 χρόνια λειτουργίας της ζητά πάντοτε από όλους τους παίκτες του παιγνιδιού και τις αθλητικές αρχές να λειτουργούν στα πλαίσια τους αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους αντιμετωπίζοντας κάθε αθλητή και σωματείο ισότιμα και δίκαια. Στα τόσα χρόνια ζωής και λειτουργίας έχουμε βιώσει πολλές φορές άδικες αποφάσεις και συμπεριφορές ενώ τα τελευταία 2 χρόνια θητείας του παρόντος ΔΣ πολλές ήταν οι αποφάσεις διαιτητών που έχουν κριθεί ακόμη και από ανεξάρτητους ειδικούς ως λανθασμένες. Διαβήματα έχουμε κάνει πολλά σε όλα τα αρμόδια σώματα χωρίς να διαπιστώνουμε σημαντικές αλλαγές. Τρανό παράδειγμα η συνεχής αλληλογραφία με τον Ολλανδό επικεφαλής για θέματα διαιτησία της ΚΟΠ τις τελευταίες εβδομάδες η οποία και πάλι κατέληξε σε γενικόλογες τοποθετήσεις οι οποίες σαφώς και δεν μας έχουν ικανοποιήσει. Για μας λοιπόν η ίδια η έρευνα αλλά και το αποτέλεσμα της απόκτα ιδιαίτερη σημασία.Το ΔΣ του σωματείου μας καλεί όλα τα αρμόδια σώματα όπως αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για πλήρη εξιχνίαση των εν λόγω καταγγελιών και τη λήψη μέτρων για βελτίωση της όλης κατάστασης στο χώρο. Θα αναμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα όλων των υπευθύνων για να κρίνουμε το αποτέλεσμα και τις προθέσεις όλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα