"Θα ήταν κρίμα να καλούσαμε τα παιδιά μόνο για προετοιμασία"

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χάρης Νικολάου εξηγεί τους λόγους που δεν κλήθηκαν κάποια παιδιά στην προεθνική κάτω των 18 ετών

Μετά την ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης των ονομάτων που κλήθηκαν από τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές, για τη στελέχωση της προεθνικής μας ομάδας ανδρών κάτω των 18 ετών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Χάρης Νικολάου, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

"Δεν κλήθηκε κανένα παιδί στην προεθνική κάτω των 18 ετών, που γεννήθηκε το 1997, εξαιτίας του ότι τα παιδιά αυτά μόνο το φετινό καλοκαίρι

έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη Εθνική Ομάδα. Κι από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία με ξένη ομοσπονδία για φιλικά παιχνίδια, παρά τις έντονες προσπάθειές μας, δεν θα μπορούσαμε να θέσουμε σε ταλαιπωρία τα παιδιά μόνο για προπονήσεις".

"Θα ήταν κρίμα να καλούσαμε τα παιδιά αυτά μόνο για προετοιμασία, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να τους δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούν σε φιλικούς αγώνες και ακολούθως να τα αποδεσμεύαμε από την Εθνική λόγω ηλικίας. Επίσης, θα ήταν άδικο για τα παιδιά που θα μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών κάτω των 18 ετών και τη νέα χρονιά να έμεναν εκτός προεθνικής και να χάσουν τις πολύτιμες εμπειρίες προετοιμασίας και ενσωμάτωσής τους στη φιλοσοφία των απαιτήσεων συμμετοχής σε Εθνική Ομάδα".

"Ως Επιτροπή Εθνικών Ομάδων προβαίνουμε σε ενέργειες ώστε να αξιοποιηθούν και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 1997, αφού μελλοντικά θα μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών κάτω των 20 ετών και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε".

"Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά αυτά, για τον ζήλο που επέδειξαν όσες φορές έχουν προσκληθεί για συμμετοχή στην προεθνική ομάδα και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις μεγαλύτερες ηλικιακά Εθνικές μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα