"Συμμετοχή ΚΔ στη Γενεύη νομιμοποιεί την"κατοχή της από Ε/κ"

"Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό το πείσμα της ε/κ πλευράς για συμμετοχή της στην πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης ως Κυπριακή Δημοκρατία", αναφέρουν δυο πρώην διαπραγματευτές της τ/κ πλευράς.

Συγκεκριμένα, οι πρώην τ/κ διαπραγματευτές, Εργκιούν Ολγκιούν και Οσμάν Ερτούγ, σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι τυχόν εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ε/κ πλευρά, θα νομιμοποιήσει την "κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Ε/κ".

Εν όψει της Διάσκεψης στη Γενεύη

για το Κυπριακό, οι δύο Τ/κ πρώην διαπραγματευτές, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ότι “σε περίπτωση που προκύψει πρόσκληση των ΗΕ προς την ε/κ πλευρά με τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα αυτό, τότε η τ/κ πλευρά, όχι μόνο δεν πρέπει να συμμετάσχει στη συνάντηση στη Γενεύη, αλλά πρέπει να επιδείξει την πιο δυνατή αντίδραση”.

Οι δύο διαπραγματευτές χαρακτηρίζουν παράλληλα ως αχρείαστη τη συμμετοχή στη συνάντηση της Γενεύης, οποιουδήποτε άλλου παράγοντα πέραν της ε/κ και τ/κ πλευράς και των τριών εγγυητριών χωρών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα