"Στημένα" και διαπλοκή στο ποδόσφαιρο - Αποκαλύψεις Ιωνά

Στημένα παιχνίδια και διαπλεκόμενες σχέσεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο καταγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σημερινή και στο ΣIΓΜΑ.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε παράγοντες του αθλητισμού, οι οποίοι να κατέχουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια ομάδων και την ίδια ώρα να είναι και Πρόεδροι αθλητικών εταιρειών ή να ασχολούνται με άλλα συναφή επαγγέλματα» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι έφθασε ένας σημαντικός αριθμός κόκκινων φακέλων από την Ουέφα, γεγονός που κατατάσσει την Κύπρο,

όπως είπε, στις πρώτες και πιο επικίνδυνες χώρες διεθνώς στη χειραγώγηση αγώνων. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε τα πειθαρχικά μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η ΚΟΠ, αλλά προέβη σε μία προειδοποίηση:

"Ωστόσο, φοβάμαι πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, αυτοί οι κάποιοι θα επανέλθουν στις παράνομες δραστηριότητές τους" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για την ολιγωρία ή/και αδυναμία που επιδεικνύει διαχρονικά η Αστυνομία στην εξιχνίαση υποθέσεων χειραγώγησης αγώνων, ο κ. Νικολάου απάντησε πως όλες οι καταγγελίες έχουν διερευνηθεί, χωρίς, όμως, να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις. "Και ο λόγος ήταν, πιστεύω, η μη ύπαρξη δυνατότητας στους ανακριτές για άρση του απορρήτου της επικοινωνίας"

Ο Ιωνάς Νικολάου αναφέρθηκε στις σαρωτικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο του για πάταξη της διαφθοράς, οι οποίες περιλαμβάνουν την προστασία των πληροφοριοδοτών και τη δημιουργία Επιτροπής Δεοντολογίας. "Θα συγκεντρώνει πληροφορίες από αθλητές και παράγοντες αναφορικά με θέματα διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων. Στη συνέχεια θα τις υποβάλλει στην Αστυνομία" είπε.

Σε σχέση με τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο κ. Νικολάου αποκάλυψε πως διερευνώνται νέες υποθέσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας."Στρέφονται κατά αστυνομικών για θέματα διαφθοράς και σχέσης τους με τον υπόκοσμο" ανέφερε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε τις δικές του απαντήσεις για την έντονη κριτική που του ασκήθηκε, κατά καιρούς, για χειρισμούς του. "Μέσα από έργα, έχω αποδείξει ότι ήταν άδικη η κριτική που είχα δεχθεί κάποιες στιγμές" σημείωσε.

Τέλος, ο Ιωνάς Νικολάου χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία του με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα