"Όχι" αντιστασιακών για μνημείο καταδρομέων

Να σταματήσει άμεσα τις ενέργειες για ανέγερση μνημείου των καταδρομέων που σκοτώθηκαν στην επίθεση τους στις 15 Ιουλίου 1974 στο Προεδρικό Μέγαρο καλεί την κυβέρνηση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Νεόφυτος Παπαλαζάρου, «Ξέρουμε καλά τι σημαίνει να χάνεις δικό σου άνθρωπο για αυτό ξεκαθαρίζουμε πως δεν εναντιωνόμαστε στις οικογένειες αυτές. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική πράξη της κυβέρνησης που στις 19 Αυγούστου αποφάσισε

την εκταμίευση 25.000 για το μνημείο των καταδρομέων στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης».

Παράλληλα, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία οι αντιστασιακοί υπογράμμισαν μέσω επιστολής τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η απόφαση της κυβέρνησης ερμηνεύεται ως πράξη παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή προωθεί τον εθνικό διχασμό.

Στη δήλωσή του ο ΓΓ του Συνδέσμου επισημαίνει ότι «για μας η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση γιατί η πολιτεία αντί να τιμά τους ήρωες που αντιστάθηκαν στο φασισμό της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ τιμά αυτούς που κατέλυσαν της Δημοκρατία».

Στη διάρκεια της εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε κατάθεση στεφάνων στα μνήματα πεσόντων αντιστασιακών από εκπροσώπους κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα