"Ο Γ.Λιλλήκας ουδέποτε χαρακτήρισε το Γρίβα "άξιο τέκνο""

Το θέμα που προέκυψε με τη ψήφιση εκ μέρους δημοτικής Συμβούλου της Συμμαχίας Πολιτών κυρίας Νίκης Παντελίδου υπέρ της έκδοσης πολεοδομικής άδειας οικοδομής για ανέγερση μνημείου στο ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή, θα εξεταστεί στα αρμόδια συλλογικά όργανα της Συμμαχίας Πολιτών, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών.

"Η κυρία Παντελίδου δεν ενημέρωσε κανένα αρμόδιο σώμα για την πράξη της και δεν έλαβε καμία έγκριση για να ψηφίσει όπως ψήφισε, όπως και η ίδια ανακοίνωσε δημόσια", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Η Συμμαχία και ο Γιώργος Λιλλήκας ουδέποτε χαρακτήρισε

τον Γρίβα ως "άξιο τέκνο" της πατρίδας και ως εκ τούτου όσοι προσπαθούν τώρα να αποκομίσουν προεκλογικά οφέλη από αυτή την πράξη θα απογοητευτούν", κλείνει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας στη Λεμεσό με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση ήταν καθαρά δική της:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ :

Φίλες και φίλοι, επειδή γίνεται μεγάλο σούσουρο για την ψεσινή ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου Λ/σού και τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση μνημείου του Γεωργίου Γρίβα Διγενή ,θέλω να σας γνωστοποιήσω τα σχετικά με το όλο θέμα.

Πριν από 10 χρόνια σχεδόν , το ίδρυμα Γ. Γ. Διγενή ζήτησε από το Δήμο Λεμεσού άδεια για ανέγερση μνημείου στο χώρο του κρησφύγετου στη Λεμεσό.

Παρ’ όλον που η αίτηση ήταν καθόλα νόμιμη το Δ.Σ την απέρριψε και οι αιτητές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κερδίζοντας την υπόθεση. Αν λοιπόν ο Δήμος Λεμεσού δεν έδινε την άδεια θα πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις με αποτέλεσμα την επιβάρυνση και του κάθε πολίτη της πόλης μας.

Ενεργώντας ως υπεύθυνο άτομο και υπόλογο έναντι των συνδημοτών μου πήρα την πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσω καν τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών ,ψήφισα υπέρ της άδειας μόνο και μόνο για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μου.

Έτσι κι αλλιώς θα περνούσε η απόφαση η οποία δεν εξαρτάτο από τη δική μου ψήφο αφού πέρασε με διαφορά περισσοτέρων από μια ψήφους . Κάποιοι επέλεξαν να στρουθοκαμηλίσουν και να μη λάβουν μέρος στη ψηφοφορία για να μην εκτεθούν ώστε να περάσει ανώδυνα γι' αυτούς και τα κόμματα τους η απόφαση. Η υποφαινόμενη όμως ως άτομο με ελεύθερη βούληση και κυρίως ως νομοταγής πολίτης που σέβεται τη δικαιοσύνη και ως υπεύθυνη στο Δ.Σ, είχα το θάρρος να πράξω φανερά το σωστό για το δήμο και τους συνδημότες μου.

Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου προσωπικά και δε κρύβομαι όπως άλλοι πράττουν.

Τα πυρά παρακαλώ όλα σε μένα γιατί καλώς η κακώς ούτε η Συμμαχία πολιτών ούτε ο πρόεδρος Λιλλήκας ήταν ενήμεροι για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα